„Támogassa
Megbeszéljük...

Nem hagyták ott Baranyit – Cáfolja az MSZP-DK frakció a ferencvárosi ellenzék szakadását

7/07/2020 22:02

| Szerző: Klubrádió

Egyáltalán nem mondták fel a szövetséget a kormányellenzéki koalíció más tagjaival és az általuk támogatott ferencvárosi polgármesterrel, Baranyi Krisztinával – mondta a IX. kerületi MSZP-DK frakció vezetője a Klubrádióban. Torzsa Sándor ezzel cáfolta az állítólagos szakításról a kormánymédiában megjelent cikkeket. Újfajta, hatékonyabb együttműködést akarnak a nyolc szervezetből álló koalíció többi tagjával és a független polgármesterrel, amivel a szerintük csak szorosabbá válik szövetségük.

2020. július 07. Megbeszéljük/ Interjú, Torzsa Sándor 2020.07.07.
07:54
00:00

Félreértés vagy fake news, hogy a ferencvárosi önkormányzat MSZP-DK frakciója kiáll a kerület független polgármestere, Baranyi Krisztina mögül – mondta a Klubrádióban az önkormányzati képviselőcsoport vezetője, Torzsa Sándor. Baranyait továbbra is egyik legfontosabb politikai partnerüknek tekintik – tette hozzá.

Torzsa Sándor szerint a történet onnan indult, hogy pénteken a Magyar Nemzet, majd a kormánysajtó más egységei is azt írták, az MSZP-DK szakított az ellenzéki együttműködés által támogatott polgármesterrel – hasonlóan, ahogy Gödön és Szolnokon is szakadt az októberi önkormányzati választáson még a Fidesz ellenében győztes szövetség. A politikus kijelentette, cáfolja a jobboldali médiában végigcsurgott hírt.

Országos akciót indítunk, felavatjuk a „NER” jelképét:
 
 Archív/ Torzsa Sándor, a Societas elnöke (b) és Komjáthi Imre, az MSZP országos elnökségének tagja (j) sajtótájékoztatót tart Országos akciót indítunk, felavatjuk a „NER” jelképét: kockárda címmel Budapesten, a Szabadság híd pesti hídfőjénél 2016. március 2-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi
 
 

Torzsa szerint Ferencvárosban annyi történt, hogy mivel nem könnyű egy nyolc szervezetből álló koalíciót működtetni, és azzal várost vezetni, ezért javaslatot tettek a programalapú együttműködésre, amivel szerinte hatékonyabb lehet az önkormányzat munkája. Ezt jelentették be július 2-án, csütörtökön, a képviselőtestületi ülés előtt. A javaslatot, amelyről egyeztettek a polgármesterrel, neki és a másik, szintén kormányellenzéki pártokból álló frakciónak tették. Tehát tudott róla Baranyi Krisztina stábja, egyetértésben zajlott a folyamat, amivel csak még szorosabb lett a polgármester mögött álló koalíció.

Az MSZP-DK frakció vezetője szerint a programalapú együttműködésre tett javaslatuk oka, hogy nagyon hosszú, valamikor éjfélig, vagy azon túl nyúló képviselőtestületi ülések vannak Ferencvárosban. Úgy, hogy ezeket is hosszas egyeztetések előzik meg. Arra gondoltak ezért, leteszik a programjukat az asztalra, amelyből világosan kiolvashatóvá válik, mely ügyekben tud könnyen egyetértésre jutni a nyolc ellenzéki párt, melyek igényelnek még egyeztetéseket, és melyekben tudnak majd várhatóan nehezebben dűlőre jutni. Tudni kell, hogy egy ilyen összefogásban bizonyos ügyeknek a feloldása nem mindig könnyű, a független polgármesterrel pedig nem pártlogika alapján lehet együttműködni, hanem javaslatuk szerint programalapon. Más minőségű együttműködést akarnak, azt, hogy ne politikai viták mentén, időnként egymással acsarkodva dolgozzanak, hanem arról szóljon a diskurzus, mit hogyan csináljanak, és menjenek előre.

Ez tehetné szerintük hatékonyabbá a közös munkát, vagyis abban bíznak, a jövőben még több mindent tudnak együtt megcsinálni. Torzsa Sándor szerint, mint fogalmazott, minden szövetségesük örömmel fogadta, hogy keresik az elmozdulást.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Megbeszéljük/Interjú Torzsa Sándorral
2020. július 07., kedd 16.45
riporter: Bolgár György