„Klubrádió
Hetes Stúdió

Dobrev Klára szerint lesz európai minimálbér

28/09/2019 12:34

| Szerző: Klubrádió

A Hetes Stúdióban Dobrev Klárát kérdeztük az európai minimálbérről, a magyar gazdaság kilátásait tekintettük át, volt nagykövettel elemeztük az újabb Trump-botrányt és a nukleáris ipar jövőjéről is kérdeztünk egy neves szakértőt,

2019. szeptember 28. Hetes Stúdió / részlet, ajánló (19.09.28.)
01:31
00:00

A mai adásban beszéltünk arról, hogy Dobrev Klára szerint lesz európai minimálbér és európai minimálbér-szabályozás is, sőt, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője úgy látja: az európai minimálbérrel nem csak a munkaadókat kell terhelni, mert újra adómentessé lehet tenni a minimálbért vagy nagyobb kulccsal lehet adóztatni a magasabb jövedelmeket. Hogy mindennek mekkora a reális esélye, arról Dobrev Klárát kérdeztük.

Bemutatta a magyar gazdaságról szóló előrejelzését a Pénzügykutató, amely szerint rövid távon ugyan tarthatók a jó mutatók, hosszabb távon viszont már látszik, hogy mi okozhat problémákat ebben a konfliktusos gazdaságpolitikában. Az eseményről Galavits Patrik készített összefoglalót.

Egyre szövevényesebb az amerikai elnök ellen beindított alkotmányos felelősségre vonás folyamata, Donald Trump teljes átláthatóságot kér azokkal az információkkal kapcsolatban, amelyek miatt beindították ellene impeachment eljárást. Ehhez ragaszkodik Joe Biden és fia, Hunter Biden is ukrajnai ügyleteik feltárásában. A helyzetet és a következményeket Simonyi Andrással, Magyarország volt washingtoni nagykövetével beszéltük meg.

A megújuló energiák olcsóbbak, mint az atom, a nukleáris ipar pedig egyre jobban kiöregedik és csak drágul – egyebek mellett ezt állítja Mycle Schneider, atomkutató, akivel a Budapesten tartott előadása után Csernyánszky Judit beszélgetett.

 
Hetes Stúdió (2019. szeptember 28.)
 
 

A hét eseményeit Korpás Krisztinával, a Klubrádió szerkesztőjével, Tamás Ervin újságíróval és Bolgár Györggyel beszéljük meg.

Hetes Stúdió szombat délután 3 órától!