„Klubrádió
Művészbejáró

Egy férfi, négy nő

7/06/2019 14:27

| Szerző: Klubrádió

A többször alakot váltó Fővárosi Nagycirkuszról és a Vadméz című színpadi produkcióról is szó volt Bóta Gábor műsorában.

2019. június 02. Művészbejáró (2019. június 2., vasárnap 16:00)
54:55
00:00
Műsorvezetők: Bóta Gábor
A műsor első részében arról beszéltünk, hogy 130 éves a Fővárosi Nagycirkusz. Sok érdekesség, anekdota elhangzott a városligeti intézményről, amelynek történetéről nagyszabású kiállítás is nyílik. Azt azért érdemes tudni, hogy 130 éve még egészen másképp nézett ki a Nagycirkusz, amelybe egykor dupla annyi, háromezer néző fért be, mint most. Ráadásul az Európa első nagy nyitott parkjában megnyitott vasvázas hullámbádog cirkusz nem is pont ott állt, ahol a mostani, és nem is csak egyszer váltott alakot.

Graeser József, cirkuszszakmai vezető, Szonday Szandra cirkusztörténész és Eötvös Tibor, az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetének elnöke voltak a vendégek.

Az adás második felében a vibráló személyiségű Ötvös András színész érkezett a stúdióba, aki a Belvárosi Színházban hamarosan bemutatandó Vadméz című produkcióról beszélt leginkább. Megtudhattuk például, hogy, szerepe szerint, négy nője is van az előadásban, és ebből persze sok galiba keletkezik.

Művészbejáró
2019. június 02., vasárnap 16.00
műsorvezető: Bóta Gábor