„Klubrádió
Galaxis kalauz

Fagyi helyett gyurmát tesznek a tölcsérbe

6/11/2019 18:07

| Szerző: Klubrádió

Becsapós ételfotókról, megvilágosító tévéműsorokról és olyan tanácadókról volt szó a Galaxis kalauzban, akik megmondják, milyenek vagyunk, és ezt hogyan mutathatjuk meg annak is, aki csak egy percre lát az utcán.

2019. november 06. Galaxis kalauz (2019. november 06., szerda 15:00)
46:02
00:00
Műsorvezetők: Lay Viktória, Timár Ágnes

 

Többek közt annak jártunk utána a Galaxis kalauzban, miért kell az ételeket szebbnek ábrázolni fotón, mint amilyenek a valóságban? Az ételeknek nincs rá szüksége, de nekünk mindenképpen. Főleg ha számunkra ismeretlen fogásról van szó, ebben az esetben ugyanis a tálalásnak, a „stlyingnak” nagyon fontos szerepe van abban, hogy meghozza a kedvünket a látottakhoz. Megtudtuk, hogy a tökéletes fotó kedvéért a fagyis képeken igazából gyurma van, és hogy a rizottó is csak egy nagy paca lenne, ha nem fagyis kanállal illesztenénk a tálra.

Ahogy az ételfotók, úgy a főzős műsorok is alapvető igényt elégítenek ki. A különböző főző, átváltoztató, életmódtanácsadó televíziós műsorokat összefoglaló néven valóságtelevíziózásnak nevezi a szakma. Nem kell ezeket feltétlenül lenézni, hiszen sok esetben, ha mélyebben megvizsgáljuk őket, fontos integráló, felvilágosító szereppel is bírnak, amellett persze, hogy az elsődleges cél mindig a szórakoztatás marad.

Ahogy az „átváltoztatós” műsorokban gyakran felmerül, valós jelenség, hogy az emberek küzdenek saját stílusuk kialakítsával. Hacsak valaki nem rendelkezik elég önismerettel, a különböző ruhadivatok könnyen elterelhetik az ízlését, és nehezítik, hogy megtalálja azt a stílust, ami tükrözi az egyéniségét. Ebben nyújtanak segítséget a stílus-tanácsadók, akikhez manapság már nem csak egy szűk réteg fordul segítségért, egyre többen elkezdtek nyitni, és tenni azért, hogy az öltözködésük is összhangba kerüljön a belső világukkal.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Galaxis kalauz
2019. november 06., 15.00
műsorvezető: Lay Viktória