„Támogassa
Élni jó

Fenyő Iván: Komoly kríziseket párkapcsolatokban élt át

19/03/2023 19:22

| Szerző: Klubrádió

Fenyő Iván a főiskola után a budapesti Katona József Színházhoz került, majd szabadúszó lett és inkább a filmezés felé fordult. Legismertebb játékfilmjei: a Szabadság, szerelem, az S.O.S szerelem!, a 9 és ½ randi, és a Veszettek. Az Élni jó műsorban beszélt az elmúlt évek önismereti tanulmányairól és a tudatos életmódról, valamint párkapcsolati kríziseiről is.

2023. március 18. Élni jó (2023.03.18 - Fenyő Iván)
21:22
00:00
Azt mondja, nem mindig látjuk tisztán önmagunkat, de ha igen, az sem elég. Hiteles életnek azt nevezi, ha merjük is vállalni,  kik vagyunk. Reméli, hogy ő már van elég bátor kimondani, hogy hol tart.  

Szerinte nem mindig jó érzés élni, hiszen az élet nem mindig pozitív. Úgy véli, hajlamosak vagyunk lehasítani a rosszat, mintha csak jó történések lennének megengedettek. Pedig az élet gyönyörű és csodálatos, egy igazi misztérium, minden jóval és rosszal együtt.

 
Kadarkai Endre és Fenyő Iván
 

Komoly krízisei leginkább párkapcsolatokban voltak, a karrierjében valahogy mindig sikerültek a dolgok. Neki azt a legnehezebb feldolgoznia, amikor egy szerelemben elhagyják. A nehézségek elviselésében az élet a tudatosság és az önismeret útjára terelte.

Úgy véli, mélypontok mindig vannak, a kérdés az, hogy mennyire billentenek ki az ilyen helyzetek. Szerinte annyira tudjuk jól kezelni a kríziseinket, amennyire tudatosságra ébredtünk. Ez egy kegyelmi állapot, amelynél a problémák nem annyira érintenek meg,

Abban azonban biztos, hogy hiába nem tudjuk, miért történnek a dolgok, de az biztos, nem a sors verése, minden okkal történik.

Fenyő azt mondja, sosem figyeltek rá igazán, sokat volt egyedül. Tudja, nem direkt nem figyelünk a másikra, és ő sem mindig figyelmes. Amikor folyton bulizott, csajozott, pörgött, senkinek nem tűnt fel, hogy segítségre szorulna. Végül egy baleset vetett végett a duhajkodásnak, azóta is járja az önismeret útját. Ma már mosolyog ezen az időszakon, de azt mondja, nagy baj van, ha magunkon nem tudunk nevetni.

Igyekszik elfogadni és együtt folyni azzal, amit az élet ad. Ha például nem lesz apa vagy férj - mert nem jár, vagy nem jut -, akkor ez van, jó ez így. Szerinte mindig gyanús, ha valamit nagyon akarunk. Olyan természetesen kellene létezni, mint a macska, laza izomzattal. Fontos, hogy ne egy egós akarás, a megszerzés, vagy a birtoklási vágy irányítson minket.

Élni jó
2023. március 18. 12:05
Műsorvezető: Kadarkai Endre