„Zajlik
Olimpiai Klub

Gulyás Michelle: Az olimpia előtt egy hónappal még értéktelen sportolónak éreztem magam

17/08/2024 16:53

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Már 5 napja kialudt a láng Párizsban, de Olimpiai Klubunk változatlanul fogadja vendégeit. Ezúttal a 10 kilométeres hosszútávúszás olimpiai bajnoka Rasovszky Kristóf és Gulyás Michelle öttusázó olimpiai bajnok volt a vendégünk.

Hazatérő bajnokaink és mi is az élményfeldolgozás szakaszában járunk. Öt nappal olimpiai győzelme után aranyérmével együtt érkezett az Olimpiai Klub stúdiójába Gulyás Michelle. Vele húsz év után ismét női olimpiai bajnoka van a hazai öttusa sportnak. Rádásul hibátlan lovaglással, amely 112 év után utoljára szerepelt az öttusa számok között. Gulyás vasárnap (augusztus 11-én) Versailles-ban világcsúcsot felállítva szerezte meg a 6. magyar aranyérmet a párizsi olimpián.

Gulyás a vívás, a lovaglás és az úszás után második helyen állt, majd a lézerfutás során sikerült megelőznie az addig vezető Elodiel Clouvel francia versenyzőt.  A 3 kilométer futásból és 5 lövészetből álló számban Gulyás már az elején az élre tört, és ezután már végig vezetett, az utolsó lövészetben sem hibázott, így kiváló hajrával, biztosan nyerte a versenyt. A másik magyar versenyző, Guzi Blanka a negyedik helyen végzett.

„Az olimpia előtt egy hónappal még értéktelen sportolónak éreztem magam” – mondta Gulyás az Olimpiai Klub adásában.

Arra a kérdésre, hogy mivel igyekezett felkészülni a megmérettetésre, elmondta, sajnálta, hogy legkedvesebb sapkáját nem viselhette, mert túl nagy reklámfelületet jelentett, ugyanakkor Real Madrid-os szerencsezoknija besegített az aranyérem megszerzéséhez.

Elmondta, hazatérve családja kedvenc ételével, harcsapaprikással várta. Gulyás a magánéletéről is beszélt, elmondta, hogy Londonban született, így gyerekkorát multikulturális környezetben töltötte, és rendőri munkájáról is szót ejtett.

A műsor második felében a 10 kilométeres hosszútávúszásban olimpiai bajnoki címet szerzett Rasovszky Kristóffal beszélgettünk.

A teljes beszélgetést a videóra kattintva nézhetik meg.

Olimpiai Klub
2024.08.16., péntek 20:00
Riporter: Warholik Zoltán