„Zajlik
A lényeg

Magyar arany öttusában: Gulyás Michelle kiváló hajrával nyert

11/08/2024 13:22

| Szerző: Klubrádió

Ez a magyarok 19. érme Párizsban, az olimpiai csapat mérlege 6 arany, 7 ezüst, 6 bronz.

Gulyás Michelle győzött a női öttusázók vasárnapi párizsi olimpiai döntőjében, a másik magyar, Guzi Blanka a negyedik helyen végzett. Gulyás a vívás, a lovaglás és az úszás után második helyen állt, majd a lézerfutás során sikerült megelőznie az addig vezető Elodiel Clouvel francia versenyzőt.  A 3 kilométer futásból és 5 lövészetből álló számban  Gulyás már az elején az élre tört, és ezután már végig vezetett, az utolsó lövészetben sem hibázott, így kiváló hajrával, biztosan nyerte a versenyt.

Párizs 2024 - Öttusa - Gulyás Michelle aranyérmes
 
 Az aranyérmes Gulyás Michelle a célban a női öttusázók döntőjében, a lövészetes futás versenyszámban a 2024-es párizsi nyári olimpián a versailles-i kastély parkjában 2024. augusztus 11-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
 

Ez a magyarok 19. érme Párizsban, az olimpiai csapat mérlege 6 arany, 7 ezüst, 6 bronz.

Vasárnap a magayrok számára további két éremesélyes mérkőzés zajlott, de végül egyiken sem sikerült nyerniük. A magyar színekben birkózó Muszukajev Iszmail kikapott a szabadfogású 65 kilogrammosok vasárnapi bronzmeccsén, így a párizsi olimpián az ötödik helyen végzett. A magyar férfi vízilabdacsapat pedig ötméteresek után vesztett az olimpiai harmadik helyért vívott mérkőzésén az Egyesült Államok csapata ellen.