„Zajlik
A lényeg

Rasovszky Kristóf olimpiai bajnok, Betlehem Dávid bronzérmes nyíltvízi úszásban

9/08/2024 09:37

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Két magyar állt a dobogóra a férfi 10 kilométeres nyíltvízi úszóversenyén a párizsi olimpián.

A Tokióban ezüstérmet szerző Rasovszky Kristóf elképesztő magabiztossággal nyerte a nyíltvizi úszás 10 kilométeres számát a párizsi olimpián. A péntek reggel 7:30-kor rajtoló versenyen Rasovszky a kezdettől fogva az elsők között úszott, a vezetést a második kör elején vette át a hat körből álló versenyen.

Rasovszky fő ellenfele sokáig az első kilométereken az élen úszó német Florian Wellbrock volt, aki rövid időre még féltáv után is átvette az első helyet, de nem sokkal később Rasovszky Dávid visszaelőzte, Wellbrock pedig visszacsúszott. Nem sokkal Rasovszky mögött, az első 10-ben haladt a mezőny másik magyar tagja, Betlehem Dávid is, aki végül nagy hajrával odaért a harmadik helyre.

Az aranyérmet Rasovszky így 1:50:52.7-es idővel szerezte meg, 2,1 másodperccel a német Oliver Klemet előtt.

Miközben az emberek főleg a Klemet elleni csatát figyelték, Betlehem is őrült hajrába kezdett, az ötödik helyről indulva az utolsó 500 méteren elképesztő sebességre kapcsolt. Végül őrült nagyot sprintelve beért harmadik helyre, hat századmásodperccel megelőzve az olasz Domenico Acerenzát. Kettős magyar dobogó lett így a vége!

Párizs 2024 - Nyíltvízi úszás - Rasovszky Kristóf arany-,
 
Párizs 2024 - Nyíltvízi úszás - Rasovszky Kristóf arany-, Betlehem Dávid bronzérmes
 
Párizs, 2024. augusztus 9. Az aranyérmes Rasovszky Kristóf (j) és a bronzérmes Betlehem Dávid a férfi 10 kilométeres nyíltvízi úszás versenye után a célban a 2024-es párizsi nyári olimpián a Szajna III. Sándor hídjánál 2024. augusztus 9-én.
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI/Czeglédi Zsolt
 

(Forrás: 24.huhvg.hu)