„Klubrádió
Megbeszéljük...

Hadházy a Völner-ügyről: Az volt a cél, hogy ezt is „elvizsgálgassák” legalább a választásokig

7/12/2021 19:09

| Szerző: Klubrádió/szg

Hadházy Ákos szerint egy végrehajtó borított a kedden lemondott, vesztegetéssel gyanúsított Völner Pál ügyében. Bár még néhány nappal ezelőtt is megpróbálták eltitkolni az egészet (ilyen titkolózást még ő se látott a kormánytól), tarthatatlanná vált a helyzet. Szerinte az ügy azt mutatja, hogy a rendszer velejéig korrupt; amikor az Igazságügyi Minisztérium államtitkáráról derül ez ki, akkor senki ne gondolja, hogy a saját szakállára tudta megcsinálni. 

2021. december 07. Megbeszéljük / részlet, Hadházy Ákos (21.12.07.)
10:03
00:00

Hadházy Ákos Facebook-oldalán elsőként írt arról, hogy a végrehajtói kar vezetőjének ügye az Igazságügyi Minisztériumig elérhet.

Miután a Legfőbb Ügyészség hivatali vesztegetés és más bűncselekmény miatt indítványt tett Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére, a politikus közölte, a keddi nappal lemond államtitkári posztjáról. Völner az igazságügyi tárca miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára és miniszteri biztos is volt.

A Megbeszéljük adásában azt mondta: azt nem hiszi, hogy ezt szándékosan csinálta volna a kormány, és az információi se erre utalnak. Sok titkolózást lehetett már látni a kormánytól, de olyat, mint ebben az ügyben, még ő sem. Ismer olyan bizonyítékokat, amelyek szerint a végrehajtói kar tagjait fenyegették, hogy erről az ügyről egy szót se lehet szólni, ha fél év múlva szól valaki, akkor is kirúgják őket, tehát minden eszközzel megpróbálták megakadályozni, hogy az ügy kiszivárogjon. A hatalom mindig próbál előremenni, és van néhány olyan eset, amikor muszáj valamit lépniük, és megpróbálják úgy kommunikálni a saját tábor felé, hogy ők a jó fiúk, akik leszámolnak a korrupcióval.

Kapott több olyan információt, hogy olyan végrehajtó borított, aki nem kapott helyet. A másik, ami már inkább csak elmélet, hogy Völnerrel akarták elvitetni a Pegasus-ügyet, de erre nem volt hajlandó önként, és minisztériumi „cicaharc” következett. Ez az ügy azt mutatta, hogy ez a rendszer velejéig korrupt, amikor az Igazságügyi Minisztérium államtitkáráról derül ez ki, akkor senki ne gondolja, hogy ezt a saját szakállára tudta megcsinálni. Szerinte az egész végrehajtási rendszer tele van törvénytelenségekkel, és ez az ügy csak a jéghegy csúcsa.

Hadházy úgy véli: valószínűleg ez lett volna a cél, hogy ezt legalább a választásokig „elvizsgálgassák”. Emlékeztetett arra, hogy a Simonka-ügyben, amely most került a bíróság elé, 2012-ben követett el bizonyos dolgokat a képviselő, és sokáig elhúzták az „úgynevezett nyomozást”. Polt Péter legfőbb ügyész a kérdésére, amely nem személyt érintett, csak ügykörre kérdezett rá, azt válaszolta néhány napja, hogy „az életben semmit nem mondhat erről”. Aztán elkövettek egy hibát, amikor tulajdoni lapokra ráírta széljegyzetként a nyomozó főügyészség, hogy le akarják foglalni a végrehajtói kar elnökének ingatlanait. Onnantól kezdve ez már tarthatatlan volt, bizonyíték volt rá, hogy a legmagasabb kormányzati köröket érintő ügyről van szó, és egyre több információ jut el hozzá is, erről pedig tudhatták, hogy akkor máshova is eljut.

Hadházy minden ilyen ügynél azt hangsúlyozza, most is megismételte, hogy nem az ingerküszöb magas, hanem túl kevés emberhez jutnak el ezek az információk, főleg csak azokhoz, akik keresik a valódi híreket.

A műsorban erről a témáról kérdeztük Bárándy Péter ügyvédet és szóba hoztuk Völner Pál ügyét Tóth Zoltán választási szakértővel is. A teljes műsort itt hallgathatják meg. Az Esti gyorsban Magyar György ügyvédet is megszólaltattuk a témában.

Megbeszéljük...
2021. december 07., kedd 17:20
Műsorvezető: Bolgár György