„Klubrádió
Reggeli gyors

Így pénzeli Mészáros Lőrinc az Orbán családot

23/07/2019 12:46

| Szerző: Klubrádió

Repülős légi felderítést végzett Hadházy Ákos ellenzéki képviselő az Orbán család birtoka fölött, a levegőből azt látta, a Mészáros Lőrinc által fű alatt pénzzel segített familía komoly beruházásba fogott. Az előkészületek alapján mélygarázs, földalatti welness központ, esetleg búvóhely épülhet az egykori főhercegi uradalomban.

2019. július 23. Reggeli gyors-részlet/Interjú Hadházy Ákossal (2019.07.23.)
06:42
00:00

   

Negyvenéves bérelt Cessna kisrepülővel szállt az alcsútdobozi táj fölött a másodállásban oktatópilóta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a napokban. Az ellenzéki politikus Habsburg József nádor egykori hatvanpusztai majorságát tekintette meg a magasból, amelyet jelenleg Orbán Viktor miniszterelnök használ.

A birtokon, hatalmas parkkal körbevéve több nagy istálló, cselédszállás, valamint egy kisebb kastélyszerű épület áll. Eddig csak utóbbit renoválták, mostanában pedig belefogtak a többi épület felújításába is, illetve az ingatlan átépítésébe.

 
Az egykori Habsburg-major, ma Orbán-birtok  
Forrás: Hadházy Ákos Facebook-oldala
 

Hadházy Ákos szerint a legizgalmasabb új építészeti elem a majoságban egy nagy gödör, amelyet a két legnagyobb épület között alakítottak ki. A politikus arra tippel, mélygarázs, esetleg földalatti welness központ, vagy bunker, valamiféle búvóhely készülhet éppen, mindenesetre jelentős átalakítás azjlik a birtokon.

A területet a miniszterelnök apjának korábbi ingatlanos cége, a CZG Ingatlanforgalmazó Kft. 2011-ben vette meg, hogy utána tíz évre bérbe adja Mészáros Lőrinc NER-közeli vállalkozónak, a kormányfő gyerekkori barátjának, aki a bérleti díjat előre kifizette.

Hadházy szerint nagyon érdekes, hogy a kormányfő apja, Orbán Győző említett cégének minden évben egyetlen bevétele volt, az a 15 millió forint, amit a Mészáros Lőrinc fizetett bérleti díjként. Az is egyértelműen látszik, hogy Mészáros az ingatlant nem használta, ellenben Orbán Viktorral, akinek a birtokon él a kutyája, Nárcisz, valamint a portás is arra utalt, hogy a miniszterelnök rendelkezik az ingatlanon.

Orbán helyett csak a kutya ugatott Hatvanpusztán A Népszabadság 2016-os videója Juhász Péter látogatásáról az alcsútdobozi Orbán-birtokon

Vagyis Mészáros Lőrinc színlelt szerződéssel juttat a tízéves megállapodás alapján összesen 150 millió forintot Orbánéknak a semmiért. Ez azonban csak aprópénz az egyéb gyanús ügyletekhez képest. Hadházy szerint ugyanis az Orbán család meggazdagodásának igazi forrása az, hogy Mészáros Lőrinc és más, a kormányfőhöz közel állóü személyek manipulált, több százmilliárdos közbeszerzéseket nyernek.

Hadházy arról is beszélt, a majorságban zajlóü beruházások követése nem tiltott, a birtok feletti légtér egyelőre szabadon használható, és ha ez így is marad, akkor azt is megnézi, végül mi épül a hatvanpusztai ingatlanon.

Az alábbi videó az Átlátszó 2018-as összeállítása a Mészáros-birodalom akkori ékköveiről.

A beszélgetés hangfelvételét a poszt elején kattinthatja!

Reggeli gyors/Interjú Hadházy Ákossal
2019. július 23., kedd 07.20
riporter: Dési János