„Klubrádió
Megbeszéljük...

Kálmán: Ennek az embernek adott kegyelmet Orbán Viktor?!

12/03/2024 07:30

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Bár a kegyelemről Novák Katalin döntött, Kálmán Olga meggyőződése, hogy a döntés végső soron a miniszterelnöké volt. A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja feljelentést tett a rejtett kamerával készült felvétel nyomán.

2024. március 11. Megbeszéljük - részlet 24.03.11. Kálmán Olga
15:48
00:00

A Demokratikus Koalíció – több más ellenzéki párthoz hasonlóan – felháborodott azon, hogy a kegyelmet kapott K. Endre a napokban megkereste az egyik bicskei áldozatot, akit az igazgató szexuálisan molesztált 13 évesen, és arra akarta rávenni, mondja el a most 21 éves fiú, hogy annak idején nem akarta arra rávenni az igazgatóhelyettes, hogy vonja vissza a vallomását.

"A mai napon megtettem a feljelentést" – mondta a Megbeszéljük hétfői adásában Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja. "Ennek az embernek adott kegyelmet Orbán Viktor?!" – fejezte ki indulatát. Kitért arra is, hogy bár a kegyelemről az azóta a botrány miatt lemondott köztársasági elnök, Novák Katalin döntött, meggyőződése, hogy a döntés végső soron a miniszterelnöké volt.

"Ebben az országban még valaki bekajálja azt, hogy Orbán Viktor, aki egyébként egyszemélyes kormányzást visz véghez ebben az országban 14. éve, nem tudott arról, hogy az öccse barátjáról van szó, nem tudott arról, hogy a család ügyvédje védi az igazgatót [akit K. Endre fedezett – a szerk.], nem tudott arról, hogy a saját lelkésze, volt minisztere is pátyolgatja, és kijárja a kegyelmet, nem tudott arról, hogy az igazságügyi minisztere, a köztársasági elnöke ezt teszi?" – sorolta fel érveit Kálmán. "Ezt a kegyelmet Orbán Viktor adta, minden ellenkező híresztelés csak kamu, csak falazás. Hogy ki nyomta rá a pecsétet, az egy dolog, ez Orbán Viktor akarata volt" – hangsúlyozta.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/interjú Kálmán Olgával
2024.03.11., hétfő 16:45
Riporter: Bolgár György