„Támogassa
Reggeli gyors

Karácsony megvédte az MSZP-t parkolási ügyben

14/05/2019 10:30

| Szerző: Klubrádió

A szocialista frakció és a többi képviselő megszavazta, hogy az önkormányzat költséghatékonyabban végezze a parkolás ellenőrzését, a fideszesek azonban nem – mondta Karácsony Gergely zuglói polgármester. A politikus annak kapcsán nyilatkozott, hogy sajtóhírek szerint az MSZP-frakció majdnem elgáncsolta javaslatát.

2019. május 14. Reggeli gyors / részlet - Karácsony Gergely (19.05.14.)
07:42
00:00
Zugló és a helyi parkolást intéző cégek közötti szerződés felmondásáról kérdezték a Reggeli gyorsban Karácsony Gergelyt, a XIV. kerületi önkormányzat vezetőjét, a Párbeszéd és az MSZP közös főpolgármester-jelöltjét. A hétfői testületi ülésen a többi között arról döntöttek, a polgármesteri hivatal elveszi a magáncégektől, és a saját kezébe veszi a parkoltatást. 

A Párbeszéd társelnöke arra a felvetésre, hogy az MSZP-frakció majdnem elgáncsolta javaslatát az ülésen, úgy válaszolt: a szocialisták végül támogatták, hogy a zuglói polgármesteri hivatal végezze a parkolás üzemeltetését, mert az sokkal költséghatékonyabb lenne, mint ha alvállalkozót vonnának be a munkába. Végső soron tehát mégiscsak az a fontos, hogy ki, hogy szavaz fontos kérdésekben, az MSZP-sek támogatták, a fideszesek nem. "Engem csak a tények érdekelnek" – tette hozzá.

A politikusnak feltett kérdés arra vonatkozott, hogy – mint arról a 444.hu beszámolt – Karácsony indítványát a hétfői vitában nem is annyira a fideszesek, sokkal inkább a szocialisták támadták, amire a polgármester kifakadt, és azt mondta, amennyiben a szocialista frakciónak nincs kellő bizalma az MSZP egykori miniszterelnök-jelöltjében, az MSZP által támogatott zuglói polgármesterben, és az MSZP által támogatott főpolgármester-jelöltben, akkor ne szavazzák meg az előterjesztést.

Karácsony, aki a Párbeszéd társelnöke is, azt is mondta, reméli, hogy a zuglói parkolási mizéria ezzel véget ér, és a téma iránt érdeklődők olyan kerületekkel foglalkoznak mostantól, ahol sokkal drámaibb a helyzet. Azt mondta: náluk „nem volt visszaélésre utaló jel”, csak a költséghatékonyságot kellett növelni. A budapesti parkolási rendszer viszont úgy rossz, ahogy van.

A kerület vezetőjét arról a szintén hétfői döntésről is kérdezték, mely szerint az önkormányzat felmondja a pazarló parkolási szerződéseket. Karácsony Gergely hangsúlyozta, céljuk, hogy véget vessenek ezeknek a megállapodásoknak, de nem szeretnének milliárdos perveszteséget okozni az önkormányzatnak, ezért még keresik a megfelelő jogi lehetőséget.

Az interjút a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg!

Reggeli gyors
2019. május 14., 7.35
Műsorvezető: Dési János