„Klubrádió
Ki merem mondani

Ki merem mondani – beszélgetések a bennünk élő félelmeinkről

26/10/2021 14:55

| Szerző: Sugár Ágnes/Klubrádió

"A legártalmasabb érzelmek egyike a félelem. Mert megbénít, energiáinkat fölemészti, önbizalmunkat szegi. A múlt, a jelen végeláthatatlan példák sorával bizonyítja, hogy a félelemkeltés az ember leigázásának legkézenfekvőbb módja. Kicsiben és nagyban. Ha eluralkodik rajtunk a félelem, akkor befolyásolhatóvá, irányíthatóvá válunk, tisztánlátásunk és ezzel lehetőségeink beszűkülnek."

Új műsor indul a Klubrádióban szerdánként Sugár Ágnes szerkesztésében és műsorvezetésével, mely a félelmeinkről szól.

A sorozat kiinduló gondolata, hogy miért félünk. Miért félünk dönteni, miért félünk vállalni egy döntést, miért félünk kiállni mellette? De a történet nyilvánvalóan nem itt kezdődik. Mindezt megelőzi, hogy tudjuk-e egyáltalán, hogy mit szeretnénk. Vagy már tudni is félünk? Ehelyett a szokásaink, kényszereink, a külső vezérlés és az automatizmusok lökdösnek át a mindennapokon, a legtöbbeket a teljes életünkön, és a nyomában nincs más, csak a bizonytalanság, az elégtelenség, a frusztráció. Ami karöltve jár a nyájként való létezéssel, a kiszolgáltatottsággal és elnyomatással. Ez pedig azért lehet, mert nem tudjuk, hogy valójában kik vagyunk, mit szeretnénk és hogyan állhatunk ki önmagunkért. Vagyis a sorozat tulajdonképpen a bátor, hiteles, elégedett élet megteremtésének lehetőségéről szól. Arról, hogy hogyan merjünk nem félni. Arról, hogy hogyan kell dönteni és a döntéseink - és ezzel végső soron önmagunk - mellett kiállni.

Ki merem mondani: Síklaki István - Szendi Gábor - Komár Lajos - Mayer Máté - Széles Tamás
 
Ki merem mondani: Síklaki István - Szendi Gábor - Komár Lajos - Mayer Máté - Széles Tamás
 

Öt megszólalója van a műsornak: Síklaki István szociálpszichológus; Szendi Gábor kutató, klinikai szakpszichológus; Komár Lajos buddhista tanító; Mayer Máté pszichológus, család és párterapeuta és Széles Tamás ókatolikus pap.

Ki merem mondani
2021. október 27. szerda 19:00
Szerkesztő-műsorvezető: Sugár Ágnes