„Zajlik
Esti gyors

Lefóliázott hiánycikk – Selmeci János jegyzete

7/07/2023 18:02

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Képzeletbeli párbeszéd a valóság elemeiből felépítve Selmeci János jegyzetében.

2023. július 07. Esti gyors-részlet (2023.07.07. Selmeci János jegyzete)
03:00
00:00

– Üdvözlöm a Nemzeti Hiánypótló Hatóságnál, miben segíthetek?

– A gyógyszeremről lenne szó.

– Fizesse ki a Soros György!

– Tessék?

– Jaj, elnézést, csak az előbb valami baloldali politikus volt itt, ő a kormányváltás esélyét hiányolta, és még a dollárbaloldalos válaszok voltak itt előttem. De tessék, akkor itt egy általános kérdés, ön háborúpárti?

– Hm, nem.

– Hálisten, ha az lenne most le kéne fotóznom a következő plakátra, ami nem nagyon menne, mert nem kapunk forrást új kamerákra.

– Nem foglalkozna esetleg a gyógyszeremmel?

– Hogyne. Mi a gond vele?

– Az, hogy nincs. Egy hónapja keresem, de mindenhol azt mondják, hogy országos hiány van belőle.

– Az elhibázott szankciók miatt.

– Tessék?

– Az elhibázott szankciók miatt nincs a gyógyszeréből. Forduljon a brüsszeli irodánkhoz. Itt a hatóság melletti gyógyszertárat próbálta?

– Nem is láttam, hogy van itt gyógyszertár.

– Mert nincs itt, becsapós kérdés volt, tavaly bezártak, nem bírták fizetni a rezsit, csak tudja annyian jönnek ide azzal, hogy ez sincs, meg az sincs, mi meg itt nem tudunk ám mindenkinek segíteni, mert a baloldal miatt nem jönnek az uniós források. Miért nem vesz másik gyógyszert?

– Az túl drága.

– Ejj, de kár, pont volt egy jól fizető hiányposzt az igazságügyi minisztériumban, az lehet jó lett volna magának, de sajnos betöltötték.

– De kérem, én pedagógus vagyok.

– Uramisten!

– Mi a baj?

– Ezt előre kellett volna mondania, a pedagógusok problémáival a második emelet foglalkozik. Egy egész emelet érti, ezeknek a tanároknak annyi minden hiányzik.

– Hát igen, például az autonómia!

– Mííí? Ez kérem a NEMZETI Hiánypótló Hatóság, az idegen hangzású szavakat tartsa meg a Soros-birodalom, jaj izé, ez megint nem az a papír, bocsánat, szóval szenved még hiányt valamiben?

– Hát ha már itt tartunk, így a Pride közeledtével eszembe jutnak az emberi jogok, például az LMBT...

– KI NE MONDJA!

– Miért?

– Azért kérem, mert akkor az egész jegyzőkönyvet, meg talán még az asztalt is le kell fóliázni, ami egyrészt túlórát jelent, nekem pedig gyerekeim vannak, nem úgy mint annak a fickónak, aki tegnap volt itt azzal, hogy hiányzik neki és a párjának egy gyerek az életéből, de nem kapnak engedélyt az örökbefogadásra, mert tudja, ők olyan, szóval érti, annyit kellett beszélgetnem vele, és itt jön a másrészt, hogy a biztonság kedvéért utána a széket is lefóliáztuk, amin ült, így viszont elfogyott az összes fóliánk, ebben a hónapban pedig már biztosan nem fogunk kapni, mert nincs rá pénz. Na hiányzik még valami?

– Inkább valaki. Az anyám.

– Mi történt vele?

– Tavaly halt meg egy sürgősségi osztályon, miután hat órán keresztül nem látták el. Az előző héten mondott fel több orvos és nővér is abban a kórházban, és nem voltak elegen.

– Őszintén sajnálom, mindent hiányt sajnos mi sem tudunk enyhíteni. De bárcsak segíthetnék valamit magán, mondja csak, melyik településen lakik.

– Érden.

– Van ott akkumulátorgyár?

semmi
 
Semmi
 

Selmeci János jegyzete a 2023. július 7-i Esti gyorsban hangzott el.