„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Magyar Éva a nagyvilágban… és a Hangosfilmben

26/09/2021 12:14

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió legutóbbi adásának vendége Magyar Éva színművész volt, akit a képregényfilm rajongók, mint Magneto anyját ismerhetik az X-Men franchiseból, a krimi szerelmesei nemrég egy új brit sorozatban láthatták, de nem egy zenei klipben is játszik, táncol és koreografál.

2021. szeptember 25. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2021. szeptember 25., szombat 13:30)
26:13
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes Szerkesztők: Timár Ágnes
Magyar Évát telefonon értük utol az Egyesült Királyságban. Mesélt aktuális munkáiról, színházi és filmes tapasztalatairól, valamint arról, miért költözött a szigetországba évekkel ezelőtt.

A beszélgetésből kiderült, 49 évesen nem elsősorban a karrierje miatt hagyta el Magyarországot. Lánya tanulmányait Londonban folytatta, és ő vele tartott. Már korábban is voltak külföldi munkái, és mivel több nyelven beszél, úgy gondolta, van esélye elindítani újra a karrierjét egy új országban. Igaza volt. Egyik nagy színházi sikere a Hedda Gablerben nyújtott alakítása volt, amelyben olyan partnerei voltak, mint Ruth Wilson. Elmondta, sok meglepetést jelentett számára a kinti színházi élet, amelynek fő különbsége a hazaival szemben, hogy nincsenek társulatok, mindenki előadásra szerződik. Hozzátette Magyar Éva, ennek mindenesetre az a nagy előnye, hogy mindenki igyekszik a legtöbbet kihozni magából, hogy más előadásokra is hívják. Vele is ez történt. Mára van dán és angol ügynöke is, és mostanában inkább forgat, mint színházban játszik. Kiemelte, bármennyire is különleges élmény, a színház akár félévre is leköti, így nem tud más munkát vállalni.

Magyar Éva
 
Magyar Éva
Facebook
 

Állandó epizód szereplő a Baptiste című BBC sorozatban, és több különböző brit produkcióban, ahogy megtalálják egy ideje amerikai filmek casting directorai is.

Az interjúban arról is mesélt Magyar Éva, mennyiben más egy olyan nagyköltségvetésű moziban forgatni, mint az X-Men: Az elsők, és a kis, független filmekben. Hozzátette, mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya. Néha nehézséget okozhat a nagyszabású produkciókban a túlzott szabályozottság, a részletekben való elveszés, máskor viszont élvezi az ezzel járó profizmust.

Hangosfilm – Szélesvásznú verzió
2021. szeptember 25. szombat 13:30
Szerkesztő-műsorvezető: Timár Ágnes