„Zajlik
Megbeszéljük...

Magyar Péter magával vinné Gulyás Gergelyt is a vidéki kórházak meglátogatására

22/08/2024 20:14

| Szerző: Ivánkai Márk

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter szerint Magyar Péter olyan részeket mutatott a kórházakból, amelyek valójában munkaterületként el voltak zárva, eközben a kórház akadálytalanul működött. A Tisza Párt európai parlamenti listavezetője azt üzente Gulyásnak, hogy akár együtt is mehetnek arra a körútra, amikor Magyar Péterék megnézik, hogy milyen áldatlan állapotok uralkodnak a vidéki kórházakban.

2024. augusztus 22. Megbeszéljük-részlet (2024.08.22.) Magyar Péter
24:23
00:00

Magyar Péter szerint lesznek bejelentéseik a vidéki kórházakkal kapcsolatban. A pártot támogató közösséget, a Tisza Szigeteket arra fogják megkérni, hogy segítsenek ellenőrizni, beszámolni, hogy milyen állapotok vannak ezekben a kórházakban. "Több ezer e-mailt kaptunk, adatokat, fotókat, videókat, elképesztő sztorikat" – mondta a Tisza Párt elnöke.

Minden egyes olyan kórházban, ahol nehézségek merültek fel, akár a hőség miatt, azt eredményezte, hogy a műtétek öt ezreléke maradt el. Ez a magyar egészségügy erejét mutató adat” – közölte Gulyás Gergely a kormányinfón.

Magyar Péter erre úgy reagált, hogy szívesen megy a kancelláriaminiszterrel kórházakat látogatni: "És akkor együtt tudjuk megnézni, hogy hány fok van, hogy penészes-e valami, hogy 100 csótány van, vagy 80 csótány van, hogy van-e fertőtlenítőszer, vagy WC papír, vagy nincs, és akkor utána nincs vita. Ő is hozhat hőmérőt, meg én is" – fogalmazott.

A kancelláriaminiszter attól elzárkózott, hogy kijelentse, hogy a Magyar által bemutatottak alapján kellene indítani vizsgálatot.

Magyar Péter arról is beszélt a most vád alá helyezett MSZP-s politikusok, illetve a letartóztatott DK-s óbudai polgármester kapcsán, hogy helyzetben tartsák az ellenzék ezen szereplőit, és megerősítsék a táborukat. Hozzátette, így Fidesz propagandája könnyen összemoshatja a Tisza Pártot az óbaloldallal a következő országgyűlési választások alkalmával.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Magyar Péterrel
2024. augusztus 22., csütörtök 16:09
Riporter: Bolgár György