„Zajlik
Megbeszéljük...

Magyar Péter nem tartja magát liberálisnak, legfeljebb nemzeti liberálisnak

29/07/2024 17:34

| Szerző: Ivánkai Márk

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Orbán Viktor arról beszélt Tusványoson, hogy a következő 20-25 évben a politikai utánpótlás terén a nemzeti érzelmű vagány fiatalokkal szemben lesznek a "liberális, slim fit szerkós, latte avokádós, mindenmentes, öntetszelgős politikusok." Magyar Péter szerint ez a kiszólás neki szólt, de nem feltétlenül tartja magát liberálisnak, legfeljebb nemzeti liberálisnak vagy konzervatív liberálisnak.

2024. július 22. Megbeszéljük-részlet (2024.07.22.) Magyar Péter
16:03
00:00
Orbán Viktor új világrendről beszélt, de nem tartotta fontosnak Magyarország problémáit – így reagált a miniszterelnök tusványosi beszédére a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke.

"Nem beszélt a széteső egészségügyről, klímaberendezések hiányában elmaradó gyerekműtétekről, létfontosságú kezelésekről. Nem beszélt a széteső oktatásról, a tanár-, orvos- és ápolóhiányról. Nem beszélt a 60 százalékos élelmiszerinflációról, a kiürülő magyar vidékről, a Nyugat Európába menekült majd egymillió magyarról. Nem tartotta fontosnak azt sem, hogy beszéljen a hárommillió létminimum alatt élőhöz, vagy nem foglalkozott azzal, hogy szétesik tulajdonképpen a magyar állam, a közszolgáltatások" – sorolta Magyar Péter, hogy milyen témákat hiányolt Orbán Viktor tusványosi beszédéből.

A magyar miniszterelnök a következő 20-25 év politikai utánpótlásáról a következőket mondta: "A liberális, slim fit szerkós, latte avokádós, mindenmentes, öntetszelgő politikusok lesznek az egyik oldalon, és velük szemben állnak a két lábbal a valóságban álló, nemzeti érzelmű, vagány fiatalok. Ezért a toborzást a fiatalok között el kell kezdenünk, még most és még nekünk."

Magyar Péter szerint ezek a kiszólások neki szóltak, ugyanakkor nem tartja magát liberálisnak, "legfeljebb nemzeti liberálisnak, vagy konzervatív liberálisnak" – tette hozzá.

A Tisza Párt elnöke azóta azt is megtudta, hogy a latte avokádó egy ausztrál specialitás, ugyanakkor nem szokta fogyasztani. Hozzátette, attól, hogy valaki slim fittbe jár és sportosabb a testalkata, még lehet ugyanúgy hazafi. "Nem az a hazafiságnak a jellemzője, hogy valaki elhízott, és esetleg előnytelen ruhákban jár" – fogalmazott.

Arról is beszélt, hogy a választók nem a jelöltek testalkata, étrendje vagy ruházat alapján fognak dönteni a következő országgyűlési választásokon. "Ugyanakkor, ha az alapján döntenének, az eredmény akkor is ugyanaz lenne 2026-ban" – mondta Magyar Péter.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Magyar Péterrel
2024. július 29., hétfő 17:15
Riporter: Bolgár György