„Zajlik
Uniszex

Megszületik a baba...

21/09/2024 18:05

| Szerző: Kerekes Bori/Klubrádió

...és a nőből anya, a férfiból apa, a párból pedig család lesz. A semmivel sem összehasonlítható boldogság időszaka ez – azt mondják. A női test funkciói megváltoznak – egy új élet növekedése, világra hozása és életben tartása lesz az elsődleges feladata.

2024. szeptember 16. Uniszex (2024. szeptember 16., hétfő 14:00)
51:02
00:00
Műsorvezetők: Kerekes Borbála, Kovács Gellért Szerkesztők: Kerekes Borbála
A szülés megviseli a formáját, a feszességét, utána sokáig fennmaradhat a fájdalom fizikailag és lelkileg, az addigi életünk megszűnik, a kettőnk közötti egység komoly próbatételek előtt áll – erről már kevesebbet beszélünk. Tehetünk-e tudatosan azért, hogy a virrasztásokkal, szoptatás miatti mellgyulladással, kevés intimitással, új elvárásokkal teli időszak megerősítse a női és férfi szövetséget ahelyett, hogy eltávolítana bennünket egymástól?

A kérdésre Pellionisz Petra pszichológus válaszolt a heti Uniszexben. Például arra is, hogy ilyenkor mik vagyunk mi a saját megélésünkben? Férfiak, nők, anyák, apák, szülők? A szakember szerint valóban katyvasz van ilyenkor az ember fejében: hirtelen a teljes identitást újra kell építeni, ki kell alakítani az új szerepeket, közben pedig erős a fizikai és a mentális terhelés is – így aztán mindenképpen elmondhatjuk, hogy a párkapcsolat szempontjából is krízis jelent a gyermek születése: felborul az eddigi egyensúlyi állapot, amit újra meg kell találni, amelyhez van szükség hozzá az összefogásra.

Uniszex
2024. szeptember 16. hétfő 14:00
Műsorvezető: Kerekes Bori és Kovács Gellért
Szerkesztő: Kerekes Bori