„Klubrádió
Fülbevaló

Nem szégyen a futás, és hasznos

30/04/2019 12:28

| Szerző: Klubrádió

A futás, mint tömegsport népszerűsége az utóbbi tíz évben nagyot nőtt, és bár a legegyszerűbb sportok közé tartozik, nem kell hozzá túl nagy felszerelés, sokak számára mégis kihívás lehet belekezdeni, és nem feltétlenül a fizikai állapotuk miatt. Például a kisgyerekes szülőknek. Nekik vajon mennyi idejük jut erre, belefér-e a családi életbe a rendszeres mozgás? A Fülbevaló aktuális adásából ez is kiderült.

2019. április 30. Fülbevaló (2019. április 30., kedd 13:00)
42:03
00:00
Műsorvezetők: Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika
Ma futottunk és segítettünk és példát mutattunk a Fülbevalóban. Illetve nem mi mutattuk és mutatjuk a példát, hanem jellemzően a szülők, leginkább az anyukák, ahogy ez a mai első interjúból kiderült.

A Budapest Sportiroda készített egy felmérést arról, letehetetlenné teszi-e a család, a szülői szerep a rendszeres mozgást, futást, esetleg azt, hogy futóversenyeken induljon valaki. A válasz természetesen nem, de a felmérés eredményeiből más érdekességek is megtudhatók, ezekről is szó volt.

A műsor második felében is a futással kezdődött a beszélgetés, merthogy különleges őzikék futnak a beteg gyerekek segítségére; kevésbé titokzatosan: őzike szobrokat díszítenek majd fel neves művészek, akik alkotásaikat jótékonysági árverésen értékesítik. Hogy milyen alapítványoknak gyűjtenek, hogy hol és mikor lesz az akció, mind kiderült az interjúkból.

Végül, de nem utolsó sorban, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének újabb eseményéről is szó volt

Fülbevaló
2019. április 30. kedd 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kovács M. Veronika