„Ki
Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával

Ökoközösségek

23/06/2024 12:30

| Szerző: Kerekes Borbála

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Összefogàs helyi szinten màsokkal egy fenntartható tàrsadalomért. Ez a célja az ökoközösségeknek. Ehhez ajànlott cselekvési terveket, megoldàsokat és tippeket az Ember a Földön adàsa a kosàrközösségektől kezdve az iskolabusz alternatívákig.

2024. június 20. Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával (2024. június 20., csütörtök 14:00)
49:47
00:00
Műsorvezetők: Nemes Takách Kata Szerkesztők: Kerekes Borbála

A Takács-Sánta Andrással folytatott beszélgetés második részében a kisközösségi programról volt szó, és a gyakorlat került főszerepbe. A kiutak.hu gyűjteményéből vizsgáltunk meg egy-két cselekvesi tervet, a kosárközösségeket, javítóműhelyeket, a bici- és a pedibuszt mint az iskolabusz alternatíváját.

Bartus Marcival arról beszéltünk, hogy mire kell nyáron odafigyelni, ha élelmiszerbiztonságról van szó. Mit mennyi ideig hagyhatunk kint, mi kerüljön egyből hűtőbe, honnan tudhatjuk, ha valamit már nem biztonságos megenni, de nincs még semmilyen látható, érezhető jele.

A DIY rovatban pedig Nemes Takàch Kata megmutatta, hogyan lehet szuperguszta konyhai tárolót készíteni csipszes dobozból. A tároló kiváló alternatívája lehet boltban megvásárolható tészta-,, liszt- és egyéb tárolódobozoknak. Ha például az EB alatt ropogtatunk, válasszunk zacskós helyett dobozos csipszet és a dobozból varázsoljunk tárolót úgy, ahogy Kata a következő videóban:

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva.

Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával
2024. június 20., csütörtök 14:00
Szerkesztő: Kerekes Bori