„Klubrádió
Megbeszéljük...

Oszkó: A jó pártoknak nemcsak bulvár-politikusokra van szükségük

13/09/2021 03:28

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

"Nem lehet úgy pártot építeni, hogy mi majd politizálunk, a kormányzáshoz értsen valaki más" – mondta Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere.

2021. szeptember 10. Megbeszéljük - részlet 21.09.10. Oszkó Péter
12:09
00:00

Oszkó Péter üdvözölte azt, hogy a jelenlegi politikai környezetben is lehetséges olyan demokratikus versengés, mint az előválasztás. "A demokratikus kultúra így fejlődik" – jegyezte meg. A Bajnai-kormány pénzügyminiszterét annak kapcsán kerestük meg, hogy egy posztjában kijelentette, Dobrev Klárát támogatja az előválasztáson.

Megismételte a leírtakat, mely szerint a DK politikusát tartja a legalkalmasabbnak arra, hogy Dobrev képes egy esetleges miniszterelnöki pozícióval járó feladatokat és kihívásokat kezelni és teljesíteni.

Megjegyezte, bár bizonyos kérdésekben megkrérdezi mások mellett Dobrev is, hogy mi a véleménye, de Oszkó támogatását magánemberként fogalmazta meg.

"Nem lehet úgy pártot építeni, hogy mi majd politizálunk, a kormányzáshoz értsen valaki más" – fejtette ki, hozzátéve, hogy a pártoknak ki kell termelniük a saját szakértó politikusaikat, azt az új generációt, amelyek képesek lehetnek miniszteri feladatokat hatékonyan ellátni. A jól működő pártoknak szakértőkre is szükségük van, nemcsak bulvár-politikusokra.

A kormány válságkezelését kielégítőnek tartja, de nagyon fontos lenne szerinte, hogy a kormánytagok érezzék a választók iránti felelősséget is.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Oszkó Péterrel
2021.09.10., péntek 16:45
Riporter: Bolgár György