„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Ötös a világ körül – Nemes Gáborral és vendégeivel

10/07/2021 08:33

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Nemes Gábor, barcelonai tudósítónk helyettesítette Gálvölgyi Jánost, aki szeptemberben tér vissza új műsorokkal. A következő két hónapban, az utazás lesz a műsor jelszava és vendég műsorvezetőink saját vendégeikkel térben, időben és műfajok között barangolnak majd. Ezen a héten a Balkánra, Lengyelországba, az egykori Szovjetunióba, valamint a gasztronómia és Ámon Heni segítségével Kínába is elutaztunk.

2021. július 09. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2021. július 09., péntek 10:05)
96:34
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Dr. Hartmann Gábor
 
Dr. Hartmann Gábor
 

Az adás első félórájában Dr. Hartmann Gábor nőgyógyász mesélt beregszászi gyerekkoráról, majd a Szovjetunióbeli orvosi tanulmányairól, és ennek kapcsán a rendszerváltás előtti helyi kórházi viszonyokról; Magyarországra költözéséről és persze arról, mi minden változott itthon és Oroszországban azóta.

Domány András
 
Domány András
 

A folytatásban Domány András volt parlamenti tudósító arról beszélt, milyen az önjáró turista élet. Elmondta, ő amolyan magányos farkas, így az utazást is önálló élményként kezeli. Az interjúban nem csak arról mesélt, hogyan intézi egyszemélyes utazási irodaként a kiruccanásait, hanem a lengyelországi élményeiről is.

A 11 órás hírek után Németh Andrást látta vendégül Nemes Gábor a stúdióban. A HVG tudósítója elsősorban balkáni élményeiről mesélt, de azt is elmondta, miért nem vágyott Brüsszelbe, hogy onnan jelentkezzen be, és hogy mit is csinál egy utazó tudósító. Hozzátette, állandó félelme, hogy a sok helyszín miatt talán kevesebb dolgot ismer a mélységekig. Ez alól kivétel a délszláv terület.

Németh András
 
Németh András
 

A műsort a megszokott gasztronómiai rovattal zártuk, habár ez alkalommal nem csak Ámon Heni ajánlott recepteket, inkább kulináris információkat cseréltek a műsorvezetővel. A mediterrán és a kínai konyha különlegességeiről is szót ejtettek.

Ötös – Gálvölgyi Jánossal
2021. július 9. 10:00
Műsorvezető: Nemes Gábor
Szerkesztő: Timár Ágnes