„Klubrádió
Fülbevaló

Új program az emlőrákos nők felépüléséért

27/09/2020 16:22

| Szerző: Matolcsi Zita/Klubrádió

Az elmúlt öt évben egy városnyi ember, több mint negyvenezer nő szembesült hazánkban a rosszindulatú emlődaganat diagnózisával. A Gyógyulj Velünk Egyesület közleménye szerint minden egyes évben további kilencezer fővel nő a betegek száma. Ezért az emlőrákos nők felépüléséért az egyesület új programot indított. Kapitány Zsuzsa gyógytornász, az egyesület elnökségi tagja beszélt minderről.

2020. szeptember 22. Fülbevaló (2020. szeptember 22., kedd 13:00)
50:45
00:00
Műsorvezetők: Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika Szerkesztők: Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika

A Gyógyulj Velünk Egyesület külön programot indít az emlőrákos nők felépüléséért. Az onkológiai kezelések komoly fizikai és mentális változásokat idéznek elő a szervezetben, ezért is fontos, hogy minél hamarabb elkezdődjön a rehabilitáció. Az egyesület elnökségi tagja, Kapitány Zsuzsa gyógytornásza szerint az lenne az ideális, ha már a felismerés pillanatában kialakulna egy bizonyos rehabilitációs háttér.

A rehabilitáció a beteg emberek számára a lelki, testi és szociális támogatást is jelenti. A munka része az is, hogy az egyesület munkatársai próbálnak pozitív példákkal szolgálni, egymást segítő csoportokat létrehozni.

Gyógyulj velünk
 

A program előadásokból, egyéni konzultációból és egy mozgásprogramból áll, ami a műtét utáni felépülést segíti, ugyanis a tornával való támogatás a mentális állapotra is nagyon jó hatást gyakorol - mondta el Kapitány Zsuzsa. 

Azok, akik még a gyógyulási folyamat előtt állnak, segítséget kaphatnak szakemberektől és a már gyógyult betegektől is, mivel ez rengeteget tud hozzátenni a sikeres rehabilitációhoz. 

A programsorozat csütörtökön egy szakmai előadással indult, ahhoz bárki és bármikor csatlakozhat, akár a Facebookon vagy az egyesület honlapján – tette hozzá Kapitány Zsuzsa.

Műsorunkat a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Fülbevaló
2020. szeptember 22. kedd 13.00
Műsorvezető: Kovács M. Veronika