„Klubrádió
Belső közlés

Szerb János: Emlékezés egy különös nyár-éjszakára

6/02/2021 18:08

| Szerző: Pályi Márk / Klubrádió

A Klubrádió honlapján minden hétvégén közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Ma Szerb János Emlékezés egy különös nyár-éjszakára című versét hallgathatják meg Györe Balázs író előadásában.

2021. február 06. Belső közlés (2021.02.06. Szerb János)
00:18
00:00
Szerb Jánost már bemutattuk ebben a tavaly tavaszi karantén idején indult sorozatunkban. Szerb Antal özvegyének fia világhírű tibetológus lett, de életében kevesen tudták, hogy neoavantgárd verseket is ír. Költészetéről is beszélgettünk online formában tavaly pünkösdkor, amelynek vágott változatát a Klubrádió adásában is meghallgathatták.

A mától itt, a honlapunkon is meghallgatható versét fiatalkori jóbarátja, Györe Balázs író olvasta föl korábbi adásunkban, amelyben Tábor Ádám költővel együtt Szerb Jánosra emlékezett. A különösen enigmatikus rövid vers Ady Endre hasonló című verse absztrakt parafrázisának is tekinthető, amely a késő modern korra értelmezi át az abban ábrázolt kafkai jellegű átváltozást.

A vers a fenti lejátszás gombra kattintva hallgatható meg, alább pedig szövegesen is elolvashatják. Aki Szerb János néhány másik versére is kíváncsi, az itt elolvashatja, vagy ugyancsak Györe Balázs előadásában meg is hallgathatja azokat. 

Szerb János: Emlékezés egy különös nyár-éjszakára

valamelyik év
valamelyik tél
valamilyen lakás
valahova haza

El!