„Támogassa
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Színészek kényszerszüneten

9/01/2021 09:10

| Szerző: Klubrádió/Timár Ágnes

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János Vadász Gábor és Nagy Sándor színművészekkel beszélgetett. Szóba került a We Will Rock You, az Életrevalók, de még Chaplin is.

2021. január 08. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2021. január 08., péntek 10:00)
83:43
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Az adás első órájában Gálvölgyi János telefonon kérdezte Vadász Gábort, aki tévés munkája mellett mesélt arról, milyen munkák állnak a háta mögött. A We Will Rock You és az Életrevalók című előadásokat emelte ki elsősorban, amelyek miatt, ha lehet, még jobban fáj a szíve, hogy mostanában nem állhat színpadra. Hozzátette, ha épp nincsen színészi feladat, akkor, ha kell egészen más munkát is elvállalna, főleg, mivel eredetileg géplakatos a végzettsége. Szeghalomról indult, és véletlenül lett színész, elmondása szerint, énekesnek készült.

Vadász Gábor arról is beszélt, hogy többek között cigány származása miatt kötődik annyira a zenés előadásokhoz, hiszen gyerekkora óta komolyan meghatározza a napjait a muzsika. Egy tanára segítségével került a Békéscsabai Színházba, és ott tanulta meg a szakmát, ahonnan Horgas Ádám fedezte fel, és hívta Budapestre, hogy eljátssza az Életrevalók egyik főszerepét.

A műsor folytatásában Nagy Sándor volt Gálvölgyi János vendége. A színművész hasonló szomorúsággal kezdte a beszélgetést, mint kollégája az első félórában, ugyanis neki is egy friss bemutató után kellett félbehagyni az előadássorozatot. A Nagyvárosi fények című némajátékot nagy sikerrel fogadták, és még a Chaplin-örökösök is pozitívan reagáltak az előadásra. Nagy Sándor elmondta, hogy mivel összesen kétszer játszhatták el, ha újra színpadra kerül az előadás, elölről kell kezdeni a próbákat is.

A művész hozzátette, amikor először kellett bezárni a színházakat, éppen rengeteg munkája volt, így szinte jól is jött neki egy kis pihenés, mostanra azonban már érzi ezt majdnem 10 hónapnyi kiesést. Azonban lelkileg is hasznos volt neki ez a kiállás, elmondta, át kellett értékelnie az addigi leterheltségi szintjét, amit ma már túlzottnak ítél.

Az elmaradt munkák mellett a régi sikerekről is mesélt. A többi között az Adagio nevű formációról, amely tavaly lett 15 éves, így megfordult a fejükben, hogy valamilyen formában újra elkezdenek klasszikusokat énekelni kollégáival.

Az adást a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Pixabay

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2021. január 08., péntek 10:00