„Zajlik
Megbeszéljük...

Tisza Párt: Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy az EU soros elnökeként mit is tesz Magyarország

7/10/2024 22:58

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Szerdán az Európai Parlamentben lehet kérdezni is Orbán Viktortól, mint az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő ország kormányfőjétől. Tarr Zoltán, a Tisza Párt EP-képviselője azt mondta, nagyon kíváncsiak arra, amiről oly keveset hallani, hogy a magyar elnökség tulajdonképpen mivel is járul hozzá az EU működéséhez, a közös európai értékek mélyítéséhez.

2024. október 07. Megbeszéljük - részlet 24.10.07. Tarr Zoltán
08:46
00:00

Tarr Zoltánt, a Tisza Párt európai parlamenti (EP-) delegációvezetőjét először a szombati, közmédiánál tartott tüntetésről, a benyomásairól kérdeztük a Megbeszéljük adásában.

Elmondta, felemelő érzés volt ott lenni, a sok változást akaró és azért tenni akaró embert látni, fantasztikus volt a tömeg békessége és türelme, a magyar zászlók sokasága. Egy ilyen tüntetéssel fel lehet hívni a figyelmet egy nagyon súlyos problémára, amibe „már kezdünk belefáradni”, de ahhoz, hogy megváltozzon a közmédia kormányzati uralma, több ehhez hasonló megmozdulásra és más akciókra is szükség van. Tűrhetetlen és tarthatatlan, hogy a közmédia a mindenkori kormány szócsöveként működik – jelentette ki.

Kérdésre válaszolva elmondta, olyan nincs a delegációjukban, aki „rendszeresen, önszántából” a közmédiára kapcsolna, „fizikai fájdalmat okoz” ezeknek a csatornáknak a hallgatása, nézése, így kvázi feladatként tudják csak felvállalni. Elkeserítő, amikor az országban olyan helyre kerül az ember, ahol csak a Kossuth rádiót lehet hallgatni, és ahogy sok-sok milliárd forintért tömegeket visz a sötétbe, a zavarosba ez a kormányzat a hiteles tájékoztatás helyett – fogalmazott. Ezt nem érdemli meg senki – tette hozzá.

Jelezte, Magyar Péter pártelnök közösségi médiás oldalán keresztül nagyon sok emberhez eljutnak, de nyilván nekik is fontos lenne, hogy a közmédia csatornáin hiteles, tárgyilagos tájékoztatás részeként ők maguk is elmondhassák a saját szavaikkal, hogy mit gondolnak egy-egy kérdésről.

Hogyan készülnek a szerdai alkalomra, amikor Orbán Viktor miniszterelnök, mint az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő ország kormányfője felszólal és tőle is lehet kérdezni – ez is szóba került a beszélgetésben. Tarr Zoltán, akit Strasbourgban, az EP ülésén értünk el, jelezte, „nagyon kíváncsiak vagyunk arra, amiről oly keveset hallani, hogy az EU soros elnökeként mit is tesz Magyarország”, milyen módon járul hozzá a közös európai értékek mélyítéséhez, és ezzel kapcsolatosan milyen előadást tart majd a miniszterelnök. Hiszen magára az ülésre készülve is nagyon nehéz információkhoz jutni, akárcsak részletes tájékoztatást kapni arról, hogy a magyar elnökség tulajdonképpen mivel is járul hozzá az EU működéséhez. Aki pedig követi Magyar Péter Facebook-oldalát és a Tisza Párt különböző akcióit, tudhatják, hogy mely témákat tartják a legfontosabbaknak, és ezekről kérdezik a miniszterelnököt.

A beszélgetést a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: Tarr Zoltán / Facebook

Megbeszéljük...
2024. október 7., hétfő 17:15
Műsorvezető: Bolgár György