„Támogassa
Café Péntek

Tiszteld az életet, formáld a világod!

20/01/2023 16:35

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Dokumentumfilm fesztivál, Mohácsi András, illetve Köböl Vera kiállítása, szabadfogású számítógép verseny, valamint Göncz-centenárium és a Magyar Kultúra Napja a Café Péntekben.

2023. január 20. Café Péntek (2023. január 20., péntek 20:00)
55:06
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Az Ukrajna elleni háborúról, az ISIS-ről és a szíriai kurdokról, Shanghaj egyik népkórházáról és egy írországi fiúiskoláról is láthatunk remek filmeket a 21-én kezdődő Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon, amelyről a főszervezőt, Soós Ágnest kérdeztük a Café Péntekben.

A gettó felszabadításának 78. évfordulójáról két kiállítás is megemlékezik: Mohácsi András árnyékarcai és Köböl Vera gyönyörű fotói. Róluk is szó volt.

A Formáld a világod pályázat idei nyertesei elképesztő dolgokat találtak ki a számítógépük segítségével. Megszólaltak a nyertes gyerekek és fiatal felnőttek, valamint a szervezők, Peternák Miklós és Fernezelyi Márton is.

Végül a Göncz Árpád centenárium rezüméjét foglaltuk össze Gulyás Andrással, a Göncz Árpád Alapítvány kuratóriumi elnökével. Ez volt a Café Péntek, amikor a január 22-én ünneplendő Magyar Kultúra Napjáról sem feledkeztünk meg. 

Gulyás András
 
Gulyás András
 
Café Péntek
2023. január 20. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia