„Támogassa
Megbeszéljük...

Tüttő Kata a kukaholding-ügyről: Az állami rendszerben eltették az emberek pénzét

12/06/2020 20:32

| Szerző: Klubrádió

Ha eljön az a pillanat, hogy leáll a szemétszállítás Budapesten, mert az állami kukaholding nem fizet, és már banki hitelt se kapnak bérekre meg üzemanyagra, akkor "azt mindenki tudni fogja ebben a városban" – mondta Tüttő Kata, Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese.

2020. június 12. Megbeszéljük / részlet, Tüttő Kata (20.06.12.)
14:51
00:00

Arcpirító, amit a nemzeti kukaholding csinál – írta pénteki Facebook-bejegyzésében Tüttő Kata, Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese, akit a budapesti szemétszállítás helyzetéről kérdeztünk. 

Kijelentette: megállapodás volt a korábbi főpolgármester és a miniszterelnök között – hiába találták ki ezt a rémséges konstrukciót, a kukaholdingot –, hogy a budapestiek visszakapják a szemétdíjukat. A kukaholdingnak az a lényege, hogy elvették a fővárosi közszolgáltatótól a szemétdíj beszedésének jogát, ezt "benyelte" egy nagy állami szervezet, amely aztán fizet valamennyit a FKF-nek, amely ténylegesen elvégzi a munkát. Abszolút nem annyit kapnának vissza, amennyit a budapestiek befizetnek a szemétszállításért.

Az nem normális állapot, hogy a budapestiek által minden hónapban befizetett szemétdíjból az FKF, amely a pandémia alatt is végig dolgozott, egy forintot nem kapott idén. Sőt, 3,6 milliárd forinttal tartoznak a tavalyi összegből is – tette hozzá a főpolgármester-helyettes. 

Ezért fordultak most a nyilvánossághoz, mert ennek egy normális országban nem ez lenne a menete. Ha születik egy kormányhatározat, ha a miniszterelnök megígér valamit, azt be szokták tartani, de Magyarország "nem teljesen normális hely". Ha az FKF-nek a jövő héttől egy forint se lesz a számláján, akkor azt lehet tenni, mint egy családnál, ha negatívba megy a számlaegyenleg: hitelt vesznek fel a banktól. 

Eljöhet az a pillanat, amikor leáll a szemétszállítás Budapesten, "de arról gondoskodunk", hogy mindenki, aki rendesen befizette a szemétdíját, tudja meg, hogy az ő pénze elsikkadt az állami rendszerben, ezt a pénzt valaki eltette, és másra költötte. Hangsúlyozta: ez nem olyan kérdés, mint amikor az adóbevételekből kér egy önkormányzat, itt elvégeztek egy szolgáltatást, amiért nem kapnak semmit.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Megbeszéljük...
2020. június 12., péntek 16:15
Műsorvezető: Bolgár György