„Klubrádió
Hetes Stúdió

Visszafordíthatatlanul kettészakadhat az ország

13/07/2019 12:39

| Szerző: Klubrádió

A Hetes Stúdióban többek között a magyar szamizdat kultúráról, a szétszakadó társadalomról, a női futball erősődő elfogadottságáról, illetve az amerikai demokraták választási esélyeiről lesz szó amellett, hogy megvitatjuk a héten történteket.

2019. július 13. Hets Stúdió-ajánló (2019.07.13.)
01:19
00:00

 
Vágner Anna, az illegális Beszélő folyóirat gépírónője, 1987
 
Forrás: Fortepan.hu
 

Miben volt más a magyar szamizdat kultúra, mint más kelet-európai országokban? Mikortól beszélhetünk szamizdatról Magyarországon? A rendszerváltás harmincadik évfordulója alkalmából felelevenítjük a magyar szamizdat sajtó történetét Eörsi László történésszel.

Visszafordíthatatlanul kettészakadhat az ország, többek közt azért, mert a szegény családokban nem tudnak elmenni a gyerekek nyaralni, illetve nem tudják igénybe venni a kulturális szolgáltatásokat. A szegényebb régiókban a gyerekek általában a szülőfalujuk határán sem jutnak túl, ami ellehetetleníti az integrációjukat és konzerválja a szegénységet. Bass László szociológussal beszélgettünk erről.

Áttörést ért el a női labdarúgás a múlt héten lezárult labdarúgó világbajnokságon, legalábbis elfogadottságban. Ami a fizetéseket illeti, úgy tűnik, még várat magára a fordulat: nem tudni, hogy a nők valaha kereshetnek-e annyit a fociban, mint a férfiak. Pedig a női foci egyre inkább felveszi a versenyt a férfiakéval. Galavits Patrik összeállítása.

Jesse Lee, aki nyolc éven át dolgozott Obama tanácsadójaként most azt mondja: van esélye a demokratáknak Donald Trumppal szemben. Ez már csak azért is érdekesen hangzik, mert nemrég Kamala Harris elnökjelölt betámadta a demokrata Joe Bident, akinek ezek után drasztikusan esett a népszerűsége. Csernyánszky Judit összeállítása.

És végül megbeszéljük a hét eseményeit Dull Szabolccsal, Horváth Zoltánnal és Bolgár Györggyel. Tartsanak velünk!

Hetes Stúdió
2019. július 13. szombat 15:00
Műsorvezető: Lampé Ágnes