„Klubrádió
Hetes Stúdió

Zsugorodik a Fidesz tábora, de mennyit?

9/03/2024 13:30

| Szerző: Klubrádió

A Hetes Stúdióban szó volt a sorozatos botrányok pártpreferenciára gyakorolt hatásáról, a gyermekvédelmi törvény tervezett megváltoztatásáról, iskolák magánosításáról és a Trump-Orbán-találkozóról.

2024. március 09. Hetes Stúdió (2024. március 09., szombat 15:00)
53:13
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Zsugorodik a Fidesz tábora, mivel a pedofil kegyelmi botrány után árnyék vetődött az új köztársasági elnökre. Sulyok Tamás megtörte hosszú hallgatását és tagadott. Mi történik? – Horn Gábort, a Republikon Intézet kuratóriumi elnökét kérdeztük.

A Republikon Intézet konferenciája Budapesten
 
Horn Gábor,
fotó: MTI/Mohai Balázs
 
 

A keresztényinek hirdetett ország szexuális erkölcséről ad képet az, hogy az oknyomozó újságíróknak köszönhetően csaknem minden nap kirobban egy-egy pedofilbotrány, évek óta elhallgatott esetek kerülnek napvilágra. Kárpáti János a várható törvényi és alkotmányos változásoknak járt utána, adnak-e reményt a gyermekek és fiatalkorúak megvédésére.

Sorra jelentik be igényüket állami iskolák átvételére az egyházak és az alapítványi fenntartású egyetemek. Központosítás és magánosítás egyszerre? Nahalka István oktatáskutatót kérdeztük erről.

Nahalka István
 
Nahalka István
Fotó: Pálinkás János / Klubrádió
 

Nemcsak a botrányos bel- és gazdaságpolitika, de a külpolitikája is a mélybe lökheti az országot, miután Orbán Viktor a bűnvádi eljárás alatt álló Donald Trumphoz dörgölőzik. Csak remélhető, hogy nem adófizetői pénzen kereste fel legjobb amerikai barátját a magyar miniszterelnök. Csernyánszky Judit egy amerikai és egy magyar szakértővel beszélte át a történteket.

 
 Orbán Viktor és Donald Trump találkozója Floridában, kép: Orbán Viktor Facebook-oldala
 
 

2024. március 09. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2024. március 09., szombat 16:05)
52:31
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Műsorunk 2. felében megbeszéltük a hét legfontosabb eseményeit Fazekas Ágnessel, jelenleg a XV. kerületi újság munkatársával, F. Szabó Emesével, a MaNcs újságírójával, és természetesen Bolgár Györggyel. A műsorvezető Dési János.

 
Dési János, Fazekas Ágnes, a XV. kerületi újság szerkesztője, F. Szabó Emese MANCS, Bolgár György és Csernyánszky Judit
Fotó: Mátyus László / Klubrádió
 

Ez a rész felkerül You Tube-csatornánkra is.