„Zajlik

Nem kell az oroszok együttműködése a sikerhez, mondta Zelenszkij ukrán elnök a béketervvel kapcsolatban, amelyet most éppen Amerikában turnéztatott meg, és amivel szemben sok a szkepszis. Az ukrán elnök szerint Trump hozzáállása az ukrán igényekhez sokat romlott azóta, hogy telefonon beszélt vele. Bidennek viszont minden vita ellenére hálás. Rácz András Oroszország-szakértő.

Túl sokat kockáztat a magyar kormány, mert az orosz gázszállítások egyik napról a másikra leállhatnak - mondta a Klubrádiónak Vladimir Milov, volt orosz energiaügyi miniszterhelyettes. Aki szerint 2025-re elfogynak az orosz katonai és pénzügyi tartalékok, mert a szankcióknak komoly hatásuk van az orosz gazdaságra. Csernyánszky Judit interjúja.

A Tisza olyan mértékben van tele mikroműanyaggal, ami csak az indiai folyókhoz mérhető. Többsége ruhamosásból származik. Az ország egyik legfontosabb folyama egyébként szárad, Szegednél már rekordmértékű a vízválság. Kiss Tímea, a Szegedi Tudományegyetem felmondott docense.

Hogyan hatottak az európai parlamenti választások és az azóta történtek Magyarország és a magyar politikai pártok európai helyzetére? Ezt igyekeztek körüljárni a Republikon Intézet panelbeszélgetésének a résztvevői. A rendezvényről Kárpáti János készített összeállítást.

2024. szeptember 28. Hetes Stúdió (2024. szeptember 28., szombat 15:00)
56:59
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter