„Zajlik

Klasszikusok újratöltve rovatunkban a modernista regényírás alapműve, a 20. század legjobb angol nyelvű regényének tartott Ulysses került terítékre. James Joyce főművéről - az Odüsszeia sajátos modern változatáról - Csuhai István, az Élet és Irodalom kritikusa mesélt.  

Ezt követően Oláh Kata filmrendező, producer érkezett a stúdióba, aki néhány nappal ezelőtt Amszterdamban átvehette a legjobb dokumentumfilmnek járó Septimius-díjat, a Keskeny út a boldogság felé című filmjéért. A sajátos utat bejárt filmről és a díjról is kérdeztük a rendezőt.

A folytatásban Kókai Nagy Tímea, kulturális menedzser, a ProProgressione kommunikációs vezetője érkezett hozzánk. A non-profit szervezet különböző Kreatív Európa által támogatott, első sorban színházi projekteket valósít meg. Hogy milyeneket és hogyan? Beszélgetésünkből ez is kiderült.

Ezt követően egy új kulturális egyesület alapítóját, Császi Editet vártuk a stúdióba, aki épp egy évvel ezelőtt hozta létre Budapesten a nagy múltú Dante Alighieri Társaság magyar egyesületét. Az olasz kultúra és művészet szeretetéről beszélgettünk vele.

2024. augusztus 30. Ötös – Murányi Tündével és Kálid Artúrral (2024. augusztus 30., péntek 10:05)
97:30
00:00
Műsorvezetők: Murányi Tünde, Kálid Artúr Szerkesztők: Gyürke Kata