„Ki

Első vendégünk Jász Attila, író, kedves régi barátunk volt, akit az immár elmaradhatatlan klasszikusok újratöltve rovatunkban láttunk vendégül. Nagyon izgalmas könyveket hozott, J. F. Cooper és Karl May indiános regényeiről beszélgettünk vele, előzetesen annyit, hogy egyáltalán nem véletlen, hogy épp ezekre a művekre esett a választása.

Ezt követően Szarka Judit, tanár, irodalom- és filmkritikus volt a vendégünk, akivel a mozgóképkultúra és médiaismeret tantárgy szomorú sorsáról  beszélgettünk. Arról, hogy milyen fontos is lenne, ha a gyerekeink megtanulhatnák, hogy milyen szemmel nézzenek a film-re, vagy ha tudhatnák mi fán terem a filmtörténet, és hogyan lehet egy filmet elemezni.

A folytatásban is maradtunk a pedagógiánál, és az éneklés erejéről, varázsáról, terápiás hatásáról  beszélgettünk. A stúdióba vártuk Béres Eszter énekesnőt és énektanárt, aki művészetterapeutaként is dolgozik. Célja a valódi hang megtalálása – hogy diákjai képesek legyenek saját magukhoz kapcsolódni. És hogy hogyan? Erről kérdeztük.

Végül Erdős Dénes fiatal fotográfus érkezett a stúdióba, akivel street fotóról, fotóriporteri munkáról és a szoció fotóról is beszélgettünk, abból az alkalomból, hogy a 42. Magyar Sajtófotó díjkiosztóján A lakhatás alapjog című sorozata 1. helyen végzett a Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriában.

2024. május 24. Ötös – Murányi Tündével és Kálid Artúrral (2024. május 24., péntek 10:05)
92:20
00:00
Műsorvezetők: Murányi Tünde, Kálid Artúr Szerkesztők: Gyürke Kata