„Zajlik

Kucsora Márta festményeigrandiózus természetabsztrakciók, amelyek a természetben zajló átalakulásokat idézik fel, például a tenger mozgását vagy az őszi táj hangulatát. Munkái mögött évekig tartó, folyamatos műtermi kísérletezés áll, az inspiráció nemegyszer maga a munkafolyamat. A művész a közelmúltban két kiállításon is részt vett Sanghajban, erről is kérdeztük.

Ezt követően Viktor Balázs színészt, rendezőt, a Tér12 Egyesület alapítóját, és az Instant Mecenatúra Fesztivál egyik főszervezőjét vártuk a stúdióba. A szeptember 12-én kezdődő fesztivált Erzsébetváros független színházi társulatai hívták létre.

A folytatásban után Károlyi Csaba, az Élet és Irodalom főszerkesztő-helyettese érkezett hozzánk, akivel Esterházy Péter korai munkáiról beszélgettünk. A Klasszikusok újratöltve rovatunk témája ma az író két korai műve volt, a Függő és A szív segédigéi.

A következő vendégünk Rieger Johanna újságíró, jógaoktató volt, akivel a Reggeli a hegyen című új francia film által felvetett kérdésekről beszélgettünk. Köztük a barátság, az eszképizmus, az önbecsapás, az elmagányosodás problémaköréről.

2024. szeptember 06. Ötös – Murányi Tündével és Kálid Artúrral (2024. szeptember 06., péntek 10:05)
89:36
00:00
Műsorvezetők: Murányi Tünde, Kálid Artúr Szerkesztők: Gyürke Kata