„Zajlik
A lényeg

Bóka állampapírokba fektetett

21/08/2023 12:01

| Szerző: Klubrádió

Megfogadta Orbán tanácsát az EU-ügyi miniszter. 20 millió forintot tart egyéves Magyar Állampapírban, 11 ezer eurót (4 millió forintot) pedig Euró Magyar Állampapírban. Vagyonnyilatkozata szerint egy hétéves Opel Astrával jár, ezenkívül egy szegedi és egy budapesti lakásban tulajdonos.

Megfogadta Orbán Viktor tanácsát, állampapírba fektette pénzét Bóka János, a kormány új európai uniós ügyekért felelős minisztere. Az Igazságügyi Minisztérium volt uniós államtitkárának záró vagyonnyilatkozata vasárnap került fel a kormány honlapjára, amely alapján úgy tűnik, nem ő a kabinet legvagyonosabb tagja – írja a hvg.hu.

A nyilatkozat szerint egy 73 négyzetméteres budapesti lakása van a IX. kerületben, amelyhez egy lomtároló és egy teremgarázs-beálló tartozik. Az ingatlannak háromnegyed részben tulajdonosa. Ezenkívül felerészben övé még egy 49 négyzetméteres szegedi lakás és a hozzá tartozó garázs.

Az autója egy Opel Astra K Sports Tourer, amelyet 2016 óta használ.

És bár műtárgyai, nagyobb értékű ingóságai nincsenek, figyelemreméltó az állampapír portfóliója: 20 millió forintot tart egyéves Magyar Állampapírban, 11 ezer eurót (4 millió forintot) pedig Euró Magyar Állampapírban. Bankban további 13,5 millió forintot tart, tartozásai nincsenek.