„Zajlik
A lényeg

Döntött a fővárosi közgyűlés, átmenetileg átveszik az Oltalom szociális intézményeinek dolgozóit

25/10/2023 16:02

| Szerző: Klubrádió

Átmenetileg átveszi a főváros az Oltalom szociális intézményeinek dolgozóit – így döntött ma a fővárosi közgyűlés. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az érintett dolgozók átmenetileg a főváros cégéhez, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeihez kerülnek.

A Fidesz módosítót nyújtott be, amivel teljesen átvették volna az Iványiék által működtett intézmények üzemeltetését, de a Közgyűlés többsége ezt elutasította. Kiss Ambrus főpolgármester helyettes korábban azt mondta, hogy nem fenntartók lesznek, nem is szeretnének azok lenni, ők kizárólag az ott dolgozók felmondását szeretnék megelőzni. Kiss elmondta, hogy ez egy átmeneti helyzet, ami addig tart míg a magyar kormány és a MET meg nem állapodnak egymással. Az eredeti javaslatot végül 19 igen szavazattal elfogadták, a kormánypárti politikusok nem nyomtak gombot.

Zugló is segít Iványi Gáboréknak, hogy megmaradjon egy olyan szociális ellátó szervezet amely évtizedek óta sok száz hajléktalannak segít. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek 680 millió forintos tartozása van, mert a kormány a bírósági döntések ellenére sem rendezte egyházi státuszukat, ezért nem kapják meg a normatív támogatás mellé járó kiegészítő támogatásokat, így Iványi Gábor intézményei kilátástalan helyzetbe kerültek. Horváth Csaba Zugló Polgármestere szerint fontos, hogy a kormány ne vonja el a jövőre 75,5 milliárd forintos szolidaritási adót, és hagyja az önkormányzatokat segíteni a bajba jutott budapestieken, mondta el sajtótájékoztatójában.

2023. október 25. A lényeg (2023.10.25.) Horváth Csaba Iványiék támogatásáról
00:30
00:00