„Zajlik
A lényeg

Kirúgták az iskolaigazgatót, fideszes ex-polgármesterjelöltet tettek a helyére Jászapátiban

28/08/2024 11:45

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Így jár, aki nem a hatalom érdekei szerint cselekszik – kommentálta az esetet Totyik Tamás.

A Jászberényi Tankerületi Központ eddigi szakmai vezetője, a Fidesz-KDNP támogatását is élvező Mészárosné Vas Márta lett a Jászapáti Általános Iskola megbízott igazgatója. Az intézmény korábbi vezetőjét, Tavasz Ferencet augusztus 6-i hatállyal, indoklás nélkül mentette fel a Belügyminisztérium – írja a Népszava.

Mészárosné Vas Márta július 17-i hatállyal mondott le szakmai vezetői megbízatásáról, három héttel később pedig szabaddá tették a iskola igazgatói székét.

Mészárosné korábban valódi vezetői választáson is megmérette magát: 2019-ben és 2024-ben is a Fidesz-KDNP színeiben indult lakóhelyén, a Jászapátihoz közeli Jánoshidán a polgármesteri székért, de mindkétszer jelentősen alulmaradt a függetlenként induló Eszes Bélával szemben. A 2022-es parlamenti választás előtt Pócs János fideszes országgyűlési képviselő támogatására buzdító feliratokat festett Jánoshida útjaira.

 
Mészárosné Vas Márta
Youtuba
 

A menesztett igazgató, Tavasz Ferenc egyébként tagja a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ), amelynek elnöke, Totyik Tamás a lapnak azt mondta, a kormány a tantestületek által támogatott igazgatók leváltásával is igyekszik megtorolni a korábbi iskolai tiltakozásokat, sztrájkokat, polgári engedetlenséget. - Precedenst szeretnének teremteni, hogy féljen a többi igazgató is: így jár, aki nem a hatalom érdekei szerint cselekszik – fogalmazott a PSZ elnöke, aki elfogadhatatlannak tartja az indoklás nélküli döntéseket.