„Zajlik
A lényeg

Kovács: Az operatív törzs egész nap tanulmányozza az időjárási előrejelzéseket

20/08/2024 08:49

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Azokat az előrejelzéseket, amelyeket a HungaroMet technikai okok miatt nemrég még nem tudott közölni.

Az augusztus 20-i rendezvények lebonyolítását felügyelő operatív törzs reggel 7 órától ülésezik Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vezetésével – írja az MTI. Kovács azt mondta, az operatív törzs egész nap tanulmányozza az időjárási előrejelzéseket, és amennyiben kedvezőtlenül alakulna az időjárás, akkor a kora délutáni órákig meg fogják hozni a szükséges döntéseket az esti tűzijáték biztonságos megtartásáról. „A legfontosabb a biztonságos körülmények megteremtése, magyarán, ha a legkisebb esélye is van annak, hogy valami megzavarná az esti, több mint félórás tűzijátékot, akkor meg fogjuk hozni a szükséges döntéseket.”

Legnagyobb eséllyel az ország északnyugati, nyugati felén, a Nyugat- és Észak-Dunántúlon, Pest megyében, valamint az Északi-középhegység nyugati részén lehetnek zivatarok.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, legnagyobb eséllyel az ország északnyugati, nyugati felén, a Nyugat- és Észak-Dunántúlon, Pest megyében, valamint az Északi-középhegység nyugati részén lehetnek zivatarok, ezekre a területekre riasztást adtak ki. Aztán nem sokkal később, fél 8 után nem sokkal bejelentették, "technikai problémák miatt jelenleg nem frissülnek" adataik.