„Klubrádió
A lényeg

M7-es buszbaleset: Magát okolja a sofőr édesanyja haláláért

17/08/2021 09:21

| Szerző: Klubrádió

Hét nő és egy férfi halt meg az M7-es autópályán, Szabadbattyánnál vasárnap hajnalban történt buszbalesetben. Közülük ketten éltek a Bezenyén, ahol a balesetet túlélő sofőr édesanyjáért és váltótársáért gyertyás megemlékezést tartottak.

A tragédiát túlélő sofőr önmagát vádolja, mivel az utat édesanyjának 70. születésnapjára adta ajándékba. A Blikknek azt mondta, nem érti, miért pont ő élte túl: "Annyira sajnálom, hogy a tengerparton nem tölthettem több időt az édesanyámmal. Elvittem Horvátországba, és nem hoztam haza. ... Anyut is én hívtam magammal és váltótársamul Lacit is. Már egyikük sem él."

A tragé­diát szerinte is defekt okozhatta, de biztosat még ő sem tud. Azt kizártnak tartja, hogy a váltótársa – aki 15 éve vezetett buszt, és még egy koccanása sem volt – elaludt volna.

A buszt két gépkocsivezető váltva vezette, betartva az előírásokat a pihenő és munkaidőkre vonatkozóan, a csoportot egy idegenvezető kísérte a csoportot – tették hozzá. A rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt indított eljárást – írja a 24.hu.