„Köszönjük,

Meghalt Mohács polgármestere

27/09/2019 13:00

| Szerző: Klubrádió/Mohács.hu/Szabad Pécs

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Elhunyt Szekó József, Mohács polgármestere - közölte a város honlapja. 63 éves volt.

A Mohács.hu-n megjelent közleményben azt írják: tragikus körülmények között hunyt el a település vezetője. Szekó Józsefet Mohács önkormányzata saját halottjának tekinti, temetéséről később döntenek. A fideszes városvezető több mint két évtizede irányította a várost.

Sokac Házat adtak át Mohácson
 
Szekó József polgármester a mohácsi Sokac Házban átadásán 2019. augusztus 28-án. A tájház a magyarországi horvát népcsoport, a sokacok hagyományait, mindennapjait mutatja be. MTI/Sóki Tamás
 
 

 

A Szabad Pécs portál értesülései szerint egy borospincében találták holtan pénteken a politikust. Hogy baleset történhetett (esetleg mustgázmérgezés) vagy más oka volt a halálának, arról egyelőre nincs hivatalos információ.

Szekó József győzelme gyakorlatilag papírforma volt, írja a Szabad Pécs (az elhunyt városvezető 2019-ben 69 százalékkal nyert, MSZP-s ellenfele 11,7 százalékot, a harmadik, DK-s jelölt 10,5 százalékot kapott. Mohács ugyanis fideszes, illetve jobboldali fellegvárnak számít a rendszerváltás óta. Megkeresték egyetlen kihívóját, az MSZP-s Csorbai Ferencet, aki elmondta, saját maga, a mohácsi MSZP tagjai és képviselő-jelöltjei mélységesen meg vannak rendülve, megdöbbentette és lesújtotta őket ez a felfoghatatlan tragédia. Ez a gyász időszaka most, így egyéb kérdésekkel nem foglalkozik - közölte.

Szekó József 63 éves volt.