„Klubrádió
A lényeg

Lukasenka irányított migránsai átszakították a lengyel határ kerítést

10/11/2021 08:56

| Szerző: Klubrádió

A Bialystok helyi rádió hírei szerint több tucat ember kedd este lerombolta a határkerítést a lengyel-fehérorosz határon és átjutott a határon. Voltak határsértők, akinek sikerült elmenekülniük, másokat pedig visszafordítottak Fehéroroszországba.

Az Európai Unió szerint Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök szervezi a migránsok eljutását a határra, bosszúból a Fehéroroszország elleni EU-s büntetőintézkedésekért.

Illegális bevándorlás - Lengyelország
Varsó, 2021. november 9. Andrzej Duda lengyel elnök sajtótájékoztatót tart a lengyel-fehérorosz határon kialakult helyzetről a lengyel nemzetbiztonsági tanács varsói székházában 2021. november 9-én. Előző nap a lengyel határnál összegyűlt nagy létszámú migránscsoport megpróbált erőszakosan behatolni Fehéroroszországból Lengyelországba és az Európai Unióba. MTI/EPA/PAP/Radek Pietruszka
Fotó: Radek Pietruszka
 

A Fehéroroszország szomszédos uniós tagállamai, Litvánia, Lengyelország és Lettország határaihoz hónapok óta érkeznek illegális bevándorlók, legtöbbjük Irakból – írja a 24.hu.

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő kedden arról beszélt, hogy a lengyel-fehérorosz határon uralkodó helyzet az egész Európai Unió stabilitását veszélyezteti