„Zajlik
A lényeg

Minimum százan álltak sorba az utcán ultrahang-időpontért a józsefvárosi rendelő előtt reggel hétkor

7/08/2024 09:50

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Ez állítólag rendszeres.

 Péntek reggel 7 órakor Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ előtt olyan hosszú sor állt, hogy a szomszéd utcáig elért;

legalább százan állhatnak sorba.

– írja a Telex.

A sorban álló emberek ultrahangvizsgálatra szerettek volna időpontot kapni, miután a józsefvárosi intézmény minden hónapban egyetlen alkalmat hirdet meg, amin a vizsgálatokra lehet regisztrálni. A sorban hátul állók azonban ezen az augusztus 2-i péntek reggelen még nem tudták, hogy nem mindenki fog már időpontot kapni közülük. A helyek ugyanis elfogynak, így aztán a következő hónapban újra lehet próbálkozni."'Az őr szerint ez évek óta így működik” – írta a lap olvasója.

"Sorszámot az időpont foglaláshoz nem osztunk, ezért kell sorban állniuk betegeinknek. Ennek főként az az oka, hogy nem tudjuk a betegeket a várakozás idejére az intézmény földszinti várójában elhelyezni, hogy onnan figyelhessék a sorszámkijelző, behívó rendszert, ez egyébként egészségügyileg kifejezetten aggályos is volna ” – írta válaszában Zilahy Dezső orvosigazgató, megbízott intézményvezető.

 
Illusztráció: Pinterest
 

Aki azt is elárulta, hogy  az online időpontfoglalást erre az ellátásra azért nem biztosítják, mert az idősek, az informatikai kompetenciákkal kevésbé rendelkezők ezzel teljesen elesnének az ellátás lehetőségétől”.

Az orvosigazgató szerint ugyanakkor a sorban állás után néha marad szabad időpont, mint ahogy ez augusztus elején is előfordult.

A probléma megoldásának lehetőségeit közösen keresik az önkormányzattal.