„Zajlik
A lényeg

Munkacsoportot hoz létre a BME a gólyatábor ügyében

22/08/2024 09:01

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Az egyetem vizsgálatot indít.

“A Műegyetem az egyetemi vezetés és a hallgatói képviseletek részvételével felállított egy munkacsoportot, amely vizsgálatot indít a gólyatáborok kapcsán, felülvizsgálja az eddigi szabályozást, valamint a tapasztalatok és a kihívások alapján mindenki számára megnyugvást jelentő, biztonságot adó és a méltóságot garantáló szabályokat alakít ki” – válaszolta a BME vezetése az Eduline-nak, miután a portál megkereste az egyetemet a Villamosmérnöki Kar (VIK) augusztus 14. és 17. között megrendezett bodajki gólyatáborában történtek miatt.

A tábor először azért került be a hírekbe, mert a szervezők kitiltották az eseményről a gumióvszert, később a diákok beszámolójából az is kiderült, hogy durva dolgok történtek. Belépéskor a gyógyszereket is elvették, volt motozás, és stopperel mérték a zuhanyzást.

Ráadásul nem az idei volt az első alkalom, hogy vállalhatatlanul bántak a felsőbbévesek a gólyákkal a Villamosmérnöki Kar táborában. Egy korábbi villamosmérnök-hallgató egyenesen “munkatáborstílusról” írt az Edulinenak.

Az egyetem most azt írta a portál megkeresésére: “A BME kötelessége nemcsak a hallgatók oktatása, illetve szakmai pályára állítása, hanem minden körülmények között a biztonságuk védelme”, és ez különösen igaz a gólyatáborokra, ezért vizsgálatot indítanak.