„Ki
A lényeg

Nem lehet tudni megtartják-e a bolgár-magyar labdarúgó Eb-selejtezőt a meccs előtt három nappal

13/11/2023 11:51

| Szerző: Klubrádió

Három nappal a bolgár-magyar labdarúgó Európa-bajnoki selejtező előtt még nem lehet tudni, megtartják-e. Az már biztos, hogy csak Plovdivban lehet a meccs, de egyelőre kérdéses, hogy valóban megrendezik-e.

A stadiont kedden kell átadni az Európai Labdarúgó-szövetségnek, ezért a város vezetése ma ül össze, hogy döntést hozzon. Elutasítás esetén a Bolgár Labdarúgó Szövetség megtagadja majd a mérkőzés megrendezését. Ebben az esetben Magyarország 3-0-s végeredménnyel megkapná a meccset, amivel a válogatottunk kijutna az EB-re. Eredetileg Plovdiv lett volna a helyszín, majd azt áthelyezték Szófiába, az ultrák várható balhéja miatt újra visszahelyezték Plovdivba. Csakhogy az ottani stadionban átépítés miatt nem igazán lehet játszani. Ha elmarad a mérkőzés, annak súlyos következményei lesznek a bolgár szövetségre, a kizárás mellett a klubok rengeteg pénzt nem kapnának meg az UEFA-tól.

Labdarúgás - Magyarország - Albánia
 
 Vécsei Bálint, Szoboszlai Dominik, Schön Szabolcs és Botka Endre, a magyar válogatott játékosai, miután Armando Broja, az albán cspat játékosa gólt szerzett a Puskás Arénában játszott világbajnoki selejtező mérkőzésen 2021. október 9-én. Magyarország - Albánia 0-1.
 Fotó: Illyés Tibor