„Zajlik
A lényeg

Nem nyomoznak a bodajki gólyatáborban történtek miatt

20/09/2024 15:24

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

A  gólyatáborról megjelent cikkek alapján a bűncselekmény elkövetéséhez szükséges erőszak, komoly félelmet keltő fenyegetés nem volt megállapítható – érvelt a rendőrség.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese a Facebook-oldalán írta meg, hogy

a rendőrség nem nyomoz a bodajki gólyatábor ügyében.

Korábban a DK politikusa írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez „Milyen lépéseket tesz az ügyészség a BME VIK bodajki gólyatáborában történtek minden körülményre kiterjedő feltárására?” címmel. A politikus idézte az Eduline cikkét, amely szerint egészen durva dolgok történtek a bodajki  gólyatáborban, ahonnan a megalázó bánásmód miatt többen korábban hazamentek. Polt Péter az írásbeli kérdést tartalmilag feljelentésként értékelte, azt elbírálásra a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának küldte meg.

A rendőrség elutasította a feljelentést. A  gólyatáborról megjelent cikkek alapján a bűncselekmény elkövetéséhez szükséges erőszak, komoly félelmet keltő fenyegetés nem volt megállapítható. A gólyák a tábort bármikor szabadon elhagyhatták, ezért nem tekinthetőek kiszolgáltatott személyeknek, A becsületsértés és sem volt megállapítható, hogy a gólyatáborban történteket az érintettek becsület csorbítására alkalmasnak élték-e meg – a bűncselekmény megállapításához szükséges mértékben – érveltek. (A 24.hu nyomán)