„Klubrádió

Néppárti képviselőtársa a Gestapo és az EU közti különbséget magyarázta Deutsch Tamásnak

27/11/2020 14:21

| Szerző: Klubrádió

Miután a fideszes EP-képvislő Deutsch Tamás a Gestapót meg az ÁVO-t emlegette az EU-ban bevezetni tervezett jogállami mechanizmus kapcsán, az egyik holland néppárti EP-képviselő leírta, szerinte mégis mi a különbség a náci és a kommunista uralom, valamint az Európai Unió között.

Esther de Lange holland néppárti EP-képviselő is beszállt Deutsch Tamás és a Fidesz csatájába az Európai Néppárttal – írta a hvg.hu. Deutsch korábban a Gestapót emlegette Manfred Weber frakcióvezető azon állítására, amely szerint Orbán Viktornak nem kell félnie a jogállamisági követelményektől, ha tényleg szabad a média és független az igazságszolgáltatás Magyarországon.

 
Esther de Lange
Forrás: Wikipédia
 

Deutsch , aki a Fidesz európai parlamenti képviselőjeként a néppárti frakció tagja, úgy fogalmazott az ATV-ben: „Ha nincs semmi takargatnivalód, akkor nem kell félned. Én jól emlékszem, hogy a Gestapónak és az ÁVO-nak ugyanez volt a jelszava. Ezt mondták. Mintha az lenne a történelmi tapasztalata az abban az időben Németországban és Magyarországon élőknek, hogy azoknak is tömegesen volt félnivalójuk, akiknek nem volt semmifajta takargatnivalója nem volt.”

Lange erre válaszul írta le, szerinte mi a különbség mégis a náci és a kommunista uralom, és az Európai Unió között: „A különbség Európa kommunizmus és nácizmus alatti sötét napjai és az uniónk között pontosan a jogállamiság. Független bírók, a szólás- és a médiaszabadság, valamint védelme a véletlenszerű, vagy haveri alapon hozott döntésektől. Nem fogjuk feladni a jogállamiságot.”

Átadták az MTK Esport Arénát az Új Hidegkuti Nándor Stadio
 
Deutsch Tamás Fotó:
MTI/Mohai Balázs