„Zajlik
A lényeg

Orbán Balázs elnézést kért

27/09/2024 14:10

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

Megerősítte, hogy ott lenne a Corvin-közben, ha úgy alakulna.

Orbán Balázs Facebook-bejegyzésével reagált Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújára. A miniszterelnök arról beszélt, hogy politikai igazgatója hibát követett el.

A politikai igazgatóm félreérthetően fogalmazott, ami egy hiba. Nem lenne a mi politikai közöségünk, ha nem lennének az 1956-os hősök. Ha megint harcolni kell a hazááért, ott lesz velünk a Corvin-közben. Magyarország mindig megvédte magát, eddig is ezt tettük – jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Balázs kora délután már maga is hibáról írt és elnézést kért.

"Megerősítem, hogy ha szükség lesz rá, én ott leszek fegyverrel a kezemben a Corvin köznél" – írta bejegyzésében.

Arról is írt, hogy elsősorban a családjának kell megfelelnie:

"...elsősorban a saját családom már nem velünk lévő tagjainak kell megfelelnem, akik életüket adták a hazáért a szovjetek elleni küzdelemben, mint egyik dédapám; vagy szabadságukat adták a hazáért akkor, amikor a kommunista rendszer koncepciós per keretében börtönbe zárta őket, mint az egyik nagymamám. Az ő emlékük és minden ‘56-os emléke legyen áldott!" – írta a politikus.

A politikai igazgató körüli botrány csütörtökön robbant. Orbán Balázs a Mandineren vezetett egy órás műsort, melyben szóba került az orosz-ukrán háború is, ezzel kapcsolatban mondta, hogy "1956-ból azt tanultuk: mi az ukránokkal ellentétben nem védekeztünk volna egy orosz katonai agresszióval szemben".

Kijelentése széles körű felháborodást váltott ki, politikusok, elemzők, honvédek is megbotránkoztak rajta.

Csütörtökön Orbán Balázs meg azzal védekezett, hogy a "háborúpártiak" félremagyarázzák a szavait.