„Zajlik
A lényeg

Orbán Viktor: Orbán Balázs hibát követett el

27/09/2024 07:50

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

A magyar miniszterelnök Észak-Macedóniából jelentkezett be. Gazdasági semlegességről beszélt, valamint leosztályozta az árvízi védekezést. Szerinte politikai igazgatója félreérthetően fogalmazott.

Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott interjúja elején gyakorlatilag ugyanazt mondta el, amit szerdán elmondott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen: átfogó és jelentős tőkejuttatási programot kell felajánlani a kis- és középvállalkozók számára, 2025-ben pedig azt tervezik, hogy megduplázzák a családi adókedvezményt. Egyfajta munkáshitelt is adnának a fiataloknak – írja a 24.hu.

A gazdasági semlegességről beszélt és arról, hogy a blokkosodás lassítja a gazdasági növekedést. Levonta a konzekvenciát is: "Európa öngyilkos úton jár".

Annyit még mondott, hogy a fiataloknak segíteni kell abban, hogy saját lakáshoz jussanak.

Orbán szerint az amerikai választás vízválasztó lesz. Szerinte Trump a béke elnöke volt, ő nem indított háborút, ezért a világ békeszerető embere rászavaz. De vannak háborúpárti emberek is.

Orbán ezt követően beszélt Orbán Balázs kijelentéséről.

Nekünk is észnél kell lenni. Nagyon pontosan kell fogalmazni. A politikai igazgatóm félreérthetően fogalmazott, ami egy hiba. Nem lenne a mi politikai közöségünk, ha nem lennének az 1956-os hősök. Ha megint harcolni kell a hazááért, ott lesz velünk a Corvin-közben. Magyarország mindig megvédte magát, eddig is ezt tettük. – jelentette ki a miniszterelnök.

Arra a kérdésre, hogy "levonható-e olyan következtetés abból, amit Orbán Balázs mondott, hogy Magyarország nem védi meg magát?" a miniszterelnök egyértelműen kijelentette, hogy Magyarország, mint ahogyan az Alkotmány kötelezővé teszi, mindig megvédte és meg fogja védeni magát.

Az árvízi védekezést ötösre osztályozta Orbán. A magyar állam hatékonyabb, szervezettebb, felkészültebb volt, mint a 2013-as árvíz idején – jelentette ki. Azt elfelejtette hozzátenni, hogy rengeteg a védelmet szolgáló elemet éppen a 2013-as áradás után telepítettek.