„Zajlik
A lényeg

Polték nem tudják megmondani, hányan jelentették fel Mészárost és Tiborczot

31/10/2023 10:44

| Szerző: Klubrádió

Hány feljelentés érkezett az ügyészséghez Mészáros Lőrinc és Tiborcz István cégeivel kapcsolatban, és abból mennyi zárult vádemeléssel? – kérdezte meg Vadai Ágnes Polt Péter legfőbb ügyészt az rtl.hu egyik cikkére hivatkozva. A Medián jelentése nyomán született cikk arról szólt, hogy a magyarok nagy része szerint

Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor és Tiborcz István a legkorruptabb.

A felmérésből kiderült, hogy a Médián válaszadóinak 62 százaléka szerint a korrupció „leginkább felülről, központilag szerveződik”, és mindössze 15 százaléka tartja kizártnak, hogy Orbán Viktor miniszterelnök strómanjai lehetnek olyan kormányközeli vállalkozók, mint Mészáros Lőrinc vagy Garancsi István. 

 
drMáriás: képe.
Fotó: agoston_dery / Facebook/drMáriás
 

Vadainak Dr. Lajtár István, Polt Péter helyettese válaszolt, aki közölte, nem tudják megmondani, hogy hány feljelentés érkezett az ügyészséghez Mészáros Lőrinc és Tiborcz István cégeivel kapcsolatban. Mint elmagyarázta, „az ügyészségi nyilvántartások a feljelentések esetén nem tartalmazzák az érintett cégek tulajdonosi hátterét érintő adatokat”, ezért a kérdésre „érdemi válasz nem lehetséges”