„Zajlik
A lényeg

Putyin szerint elfogadhatatlanok a háború következményei

26/10/2023 08:01

| Szerző: Klubrádió

Persze ez csak a Hamász és Izrael közötti háborúval kapcsolatban véli így az Ukrajna ellen háborút indtó orosz elnök, aki ellen egyébként nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

Az etnikum- és vallásközi összhang az orosz államiság alapja, minden más álláspont oroszellenes – ezt Vlagyimir Putyin orosz elnök mondta az MTI beszámolója szerint szerda este, amikor Moszkvában fogadta az oroszországi „hagyományos felekezetek” vezetőit.

Az Ukrajna ellen háborút indtó Putyin a Hamász és Izrael közötti háborúról azt mondta, Oroszország „aggodalommal és szívfájdalommal” követi a Szentföldön kialakult helyzetet, majd részvétét fejezte ki mindazok hozzátartozóinak, akik a Hamász palesztin szervezet fegyveresei által október 7-én Izrael ellen elkövetett támadás során életüket vesztették.

Az orosz elnök mindezek után azzal vádolta meg „a Nyugatot”, hogy a többpólusú világ megakadályozása érdekében eszközként használja az iszlamofóbiát és antiszemitizmust, de „ruszofóbiát is be szokott vetni” Szerinte „Nyugaton hivatalos szinten dicsőítik a náci bűnözőket és az antiszemitákat”, Ukrajnában pedig a kánoni ortodox egyház betiltására és az egyházszakadás elmélyítésére törekednek.